Social

#apa marii #alerta litoral #bacterie periculoasa

Este alerta la Marea Neagra! Apa marii este contaminata cu o bacterie periculoasa

Medicii au dat alerta! Apa Marii Negre este contaminata cu o bacterie periculoasa, mai ales pentru copii.

 

Este alerta pe litoral dupa ce specialistii au gasit o bacterie in apa marii, in doua statiuni. Cu toate acestea, contaminarea nu este una periculoasa si imbaierea este permisa in continuare.

Doua statiuni de pe litoral se afla sub alerta. Este vorba despre Eforie Nord si Navodari, unde s-a gasit in apa o concentratie mare de Escherichia Coli, o bacterie periculoasa in special pentru copii. In weekend, nivelurile de E.Coli au ajuns la peste 1.300 de unitati in aceste zone.

“Discutam despre un episod pasager, restul probelor prelevate din zona arata o calitate a apei buna, astfel ca imbaierea este permisa”, a spus Tudorel Ene.

Cu toate acestea, imbaierile nu sunt interzise. Insa este important ca turistii sa fie atenti sa nu inghita apa. In special parintii trebuie sa supravegheze atent copiii.  

“Copiii trebuie supravegheati in momentul in care se imbaiaza, sa nu inghita cantitati mari de apa, pentru ca, normal, apa este apa de imbaiere si nu apa potabila. Da, deci, nu inseamna ca te imbolnavesti daca in timpul inotului inghiti apa, dar sunt copii care beau in cantitate mai mare si sigur ca pot aparea probleme”, a declarat dr. Luiza Caruceru, potrivit radioconstanta.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea