Social

# voucherele saraciei #vouchere #pensionari #fast-food #bani #restaurant

Ca la noi, la nimeni! Voucherele saraciei, primite de pensionari, pot fi folosite a fast food si restaurante scumpe

Pensionarii si romanii cu venituri mici pot folosi voucherele sociale in valoare de 250 de lei pentru a cumpara mancare. Insa, aceste vouchere pot fi folosite doar pentru a cumpara shaorma, ori alte produse fast-food, ori produse de patiserie, de la patiserii scumpe.

 

Voucherele sociale in valoare de 250 de lei vor fi acordate persoanelor cu venituri mici, dar in special pensionarilor, din doua in doua luni, pana la finalul anului 2022.

Acestea sunt oferite pe suport electroni (pe card) si sunt acordate pentru a cumpara produse alimentare si mese calde.  De aceste tichete beneficiaza peste 2,5 milioane de persoane.

Desi persoanele care beneficiaza de acest ajutor de la stat, sunt persoane cu venituri foarte mici, care abia pot trai de la o luna la alta, printre alesii s-au gandit ca ar avea nevoie de produse de tip fast-food, dar si de produse de patiserie scumpe. Printre locurile in care pot fi folosite voucherele se numara KFC, Pizza Hut, Domino’s Pizza, cofetariile Paul, precum si numeroase alte patiserii, cofetarii si restaurante, unele dintre acestea deloc modeste.

Desigur, pe lista se afla numeroase supermarket-uri si magazine de cartier, dar si farmacii, potrivit listei de magazine publicate de Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene. 

Cardurile sunt oferite doar persoanelor care au pensii mai mici de 600 de lei pe luna, sau familiilor monoparentale unde veniturile nu depasesc 600 de lei pe luna. Vouchere vor primi si familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social in conditiile Legii nr. 416/2001, dar si persoanele fara adapost.

Banii de pe carduri vor putea fi cheltuiti doar pentru alimente de baza sau hrana calda. Daca voucherul in valoare de 250 lei va fi folosit in alt scop, beneficiarii dar si cei la care ajunge pot primi amenzi enorme. In acelasi timp, unitatile care vand produse persoanelor ale caror vouchere nu le apartin pot fi sanctionate cu amenzi cuprinse intre 10.200 si 17.650 lei, iar firmele emitente care nu alimenteaza la timp cardurile, spre exemplu, risca amenzi de pana la 35.700 de lei, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea