Social

#cazuri covid #covid # alerta grecia #grecia

Grecia, in alerta! Peste 50.000 de cazuri de Covid, pe zi!

Grecia se confrunta cu un nou val pandemic. Potrivit profesorului de pneumologie din Atena, Nikos Tzanakis, Grecia se confrunta cu peste 50.000 de cazuri noi pe zi, potrivit estimarilor sale.

 

“In realitate, sunt mult mai multe cazuri decat se raporteaza. Cred ca sunt peste 50.000 pe zi”, a subliniat profesorul pentru skaitv.gr.

Nikos se asteapta ca varful valului sa vina saptamana viitorare, si a precizat ca se poate extinde pe toata durata lunii iulie. “Suntem foarte aproape de varf, unde, in medie, am putea vedea 30.000 de cazuri pe zi”.  

Ce spune despre vaccin si purtarea mastii

Profesorul Nikos Tzanakis a precizat ca recomanda efectuarea vaccinului cu cea de-a 4-a doza pentru persoanele de peste 60 de ani. De asemenea, persoanelor cu varsta cuprinsa intre 50 si 60 de ani, li se recomanda sa discute cu mdicul inainte de vaccinare, iar acesta va decide, in functie de starea lor de sanatate, daca va fi necesar rapelul cu a patra doza.

Cat despre purtarea mastii, acesta a precizat ca nu va reveni obligativitatea folosirii acesteia, dar ca cei care doresc sa se protejeze o pot purta in continuare.

 “Nu este nevoie sa se impuna folosirea mastii. Cine nu se simte in siguranta trebuie sa poarte masca. Fiecare sa se gandeasca la responsabilitatea individuala, care intr-o anumita masura este si colectiva, pentru a-si proteja rudele”, a declarat acesta, potrivit ziare.com.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea