Social

#avertizare ploi #cod galben de ploi #cod portocaliu de ploi # ploi torentiale

Atentionare meteo de ploi torentiale, grindina si vijelii! Ce se intampla in Capitala

Vremea s-a schimbat brusc in doar cateva ore. Dupa zile intregi de canicula, vremea din Romania s-a racit brusc. Au venit ploile, dar si vijeliile. Administratia Nationala de Meteorologie a emis doua alerte de vreme rea pentru urmatoarea perioada, acestea afectand si Bucurestiul.

 

COD GALBEN de ploi, vijelii si grindina

 In intervalul 7 iulie, ora 10:00 – 7 iulie, ora 21:00 este avertizare de tip cod galben de vreme rea, fiind vizate fenomene precum instabilitate atmosferica temporar accentuata si ploi insemnate cantitativ.

“In intervalul mentionat, local in Muntenia va ploua insemnat cantitativ. In nordul si estul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice si izolat vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare (cu precadere in Muntenia), cantitatile de apa vor depasi 25...35 l/mp si izolat 40 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de ploi abundente

In intervalul 7 iulie, ora 10:00 – 7 iulie, ora 21:00, trei judete din sudul Romaniei, se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de ploi abundente. 

“In judetele Dambovita, Teleorman si Giurgiu va ploua abundent, iar prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 35...50 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Ce se intampla in Bucuresti

Si Capitala se afla sub avertizare de tip cod galben de vreme rea.  

“Temperatura aerului va scadea semnificativ, astfel ca maxima se va situa in jurul valorii de 24 de grade. Cerul va fi mai mult noros si va ploua insemnat cantitativ, iar prin acumulare se vor inregistra 10...15 l/mp si izolat peste 25 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat.”, anunta NAM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea