Social

#bunica fica #pensie 32 de lei #pensie 15 lei #pensie derizorie #batrana

Bataie de joc din partea statului. Pensia unei batrane marita de la 15 la 32 de lei. Este singurul venit al batranei

 

Este de neimaginat drama acestei batrane, ramasa singura, dupa ce sotul ei a murit. Batrana, avea o pensie de doar 15 lei, pe luna. Pensia acesteia a fost majorata, dar a fost majorata cu doar 17 lei, acum primind o pensie derizorie de 32 de lei.

Majorarea pensiei batranei, in varsta de 78 de ani, a venit dupa ce ministrul muncii Violeta Alexandru a cerut recalcularea acesteia.

Bunica Fica, cum i se spune, si-a pierdut sotul in urma cu 10 ani, iar de atunci traieste singura. Dupa decesul sotului, aceasta s-a ales cu o pensie de urmas de 15 lei, de la stat. Barbatul acesteia avea o pensie de doar 30 de lei. Batrana spune ca nu poate face nimic cu acesti bani.

„15 lei, ce poti sa iei cu 15 lei pe o luna, nu ai ce sa iei, hai sa iei doua pite, iti mai trebuie pe langa pita ceva, nu mai poti”, a spus femeia reporterilor.

„Nu am avut pe nimeni, nici frati, nici surori, ei au murit, acum a murit si sotul de 7 ani”, a mai spus femeia.

Bunica Fica nu are copii sau nepoti, iar de cand a ramas singura, se descurca cu greu. Casa acesteia se afla pe un deal, la 10 kilometri de centrul comunei. Uneori nici postasul nu ii calca pragul, mai ales ca suma pe care o primeste cu titlul de pensie este una derizorie.

Pe timp de vara, Fica Jurj, este ajutata de un vecin, care mai sta cu animalele. Singura avere a batranii fiinc o vaca, un cal si cateva gaini.  

Povestea batranei a impresionat-o pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii. Dupa ce in presa s-a scris ca batrana are o pensie de doar 15 lei, Violeta Alexandru a cerut recalcularea pensiei acesteia. Dupa interventia ministrului, pensia batranei a crescut la 32 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea