Social

# persoane internate # autocar harsova #autocar rasturnat #accident autocar #harsova #raniti

Autocar cu 90 de persoane, rasturnat la Harsova. 7 pasageri, internati in spital

Un autocar plin cu 90 de pasageri s-a rasturnat, luni seara, la Harsova, judetul Constanta. Autoritatile au activat Planul Rosu de Interventie.

 

Autocarul s-a rasturnat in urma unei explozii a unui cuciuc. „Soferul ar fi pierdut controlul directiei, iar autocarul s-ar fi rasturnat”, au transmis reprezentanti ai IPJ Constanta. Soferul autocarului a fost testat cu aparatele etilotest si drugtest, iar rezultatele au fost negative.

Dintre cei 90 de pasageri, 7 au avut nevoie de spitalizare, 81 au fost dusi la sediul primariei din localitate si doi au ramas la fata locului. Cele 7 persoane care au necesitat ingrijiri medicale au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Constanta. Este vorba despre doi minori de 12 si 13 ani care au suferit atac de panica, respectiv traumatism la un brat, patru femei, cu varsta cuprinsa intre 28 si 53 de ani, una dintre ele fiind gravida, au suferit diverse traumatisme la picioare, brate, respectiv costale si un barbat de 28 de ani are traumatism la picior.

Accidentul s-a produs in jurul orei 21:00, cand autocarul s-a rasturnat in afara partii carosabile. Potrivit ISU, la fata locului s-au deplasat zeci de echipaje ale pompierilor si ambulante.

“Avand in vedere numarul persoanelor implicate, la nivelul judetului a fost activat Planul Rosu de Interventie care presupune suplimentarea resurselor alocate la fata locului.

Pentru eficientizarea misiuni de raspuns, la locul indicat intervin 3 autospeciale de stingere, 4 ambulante SMURD, 2 autospeciale de descarcerare si 2 autospeciale pentru transport victime multiple din cadrul ISU Constanta. Totodata, in sprijinul colegilor constanteni, intervin si 6 ambulante apartinand Serviciului Judetean de Ambulanta.

De asemenea, fortele au fost suplimentate cu 1 autospeciala pentru transport victime multiple de la ISU Ialomita, 3 ambulante SMURD si 1 autospeciala pentru transport victime multiple de la ISU Calarasi.”, potrivit IGSU.

FOTO: facebook.com/igsu.situatiideurgenta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea