Social

#vijelii #grindina #cod portocaliu #furtuna #avertizare meteo #anm #avertizare

AVERTIZARE METEO! Dupa canicula, vin furtunile! Cod portocaliu de vijelii, ploi torentiale si grindina, inclusiv in Capitala

Romania se afla sub avertizare de vreme severa in urmatoarele ore. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atentionari de tip cod portocaliu si cod galben de furtuni, vijelii, grindina si caderi insemnate de apa.

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferica

In intervalul 6 iulie, ora 12:00 – 7 iulie, ora 12:00, o mare parte din tara, inclusiv Bucurestiul, se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de vreme severa. Sunt vizate fenomene precum instabilitate atmosferica accentuata, cantitati insemnate si vijelii.

“In jumatatea de nord a Moldovei, local in Transilvania, Muntenia si nord-estul Olteniei vor fi averse torentiale, vijelii (rafale de peste 70...80 km/h), frecvente descarcari electrice si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi local 35...40 l/mp si pe arii restranse 50...80 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 6 iulie, ora 10:30 – 7 iulie, ora 12:00, mai multe judete din Romania sunt sub avertizare de tip cod galben de vreme severa. Sunt vizate fenomene precum instabilitate atmosferica temporar accentuata.

“In intervalul mentionat, in centrul, nordul si nord-estul tarii, apoi si in sud si est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice si pe arii restranse vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi local 25...40 l/mp.”,avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea