Social

# ploi in toata tara #cod galben de ploi # ploi torentiale

AVERTIZARE METEO! Cod galben de ploi torentiale in toata tara, in urmatoarele zile

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme rea valabila pentru toata tara. Este cod galben de ploi torentiale si vijelii.

 

In intervalul de valabilitate: 10 iunie, ora 14:00 - 12 iunie, ora 22:00, intra in valabilitate un cod galben de vreme rea. Sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata, cantitati de apa insemnate pe tot teritoriul tarii. 

“In intervalul mentionat, in sudul tarii si la munte va ploua insemnat cantitativ si vor fi pe alocuri si manifestari de instabilitate atmosferica. In Moldova, Transilvania, Maramures si local in Crisana si Banat, indeosebi in timpul dupa-amiezelor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va concretiza prin averse torentiale, insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si pe alocuri vijelii si grindina.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 20...30 l/mp si pe arii restranse, mai ales in zonele de deal si de munte si in extremitatea de sud a tarii, 40...60 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Ce se intampla in Bucuresti

Nici Bucurestiul nu va fi ferit de vremea rea. In intervalul de valabilitate: 10 iunie, ora 14:00 - 12 iunie, ora 22:00, Capitala se afla sub amenintare de vreme rea. Sunt vizate ploi torentiale si vijelii.

“Vremea va fi in general instabila. Vor fi perioade cu innorari accentuate, averse si descarcari electrice, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi in medie 20...40 l/mp. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificari in special asociate ploilor. Vor fi temperaturi maxime in general de 24...26 de grade si minime de 15...17 grade.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea