Social

# echipe salvare # rpotejare temperaturi #temperturi extreme # avertizare de canicula

Avertizare de canicula! Cum sa te protejezi de temperaturile extreme. Sfaturile echipelor de salvare

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de canicula persistenta pentru urmatoarele zile. Temperaturile vor ajunge pana la 39 de grade Celsius, la umbra.

In aceste conditii, este important ca oamenii sa-si ia masuri de preventie pentru a evita problemele de sanatate cauzate de expunerea la caldura excesiva, precum insolatie, lesin si chiar infarct.

In aceste conditii, specialistii ne recomanda sa nu ne expunem la soare in mod prelungit si sa incercam sa ne hidratam corespunzator.

"In fiecare an dam sfaturi pentru aceste zile caniculare, astfel incat, numarul solicitarilor la serviciul de ambulanta sa fie cat mai mic.

Daca cetatenii ar tine cont de aceste sfaturi, in mod cert ar reduce aceste solicitari.

Cand se pleaca de acasa, in zilele caniculare, se va purta imbracaminte racoroasa din fibre naturale, de culoare deschisa, capul va fi protejat de palarie, sapca sau se va purta umbrela de soare.

Cei care au fotosensibilitate, vor trebui sa poarte ochelari de soare care sa-i protejeze.

Trebuie sa avem grija de ca manca, dar si sa ne hidratam.

Se vor consuma multe fructe si legume proaspete. Va fi un consum redus de proteine in zilele caniculare.

Se va consuma minim 1,5 litri de lichide.

Apa, ceaiuri mai putin indulcite, sucuri naturale. Se vor evita bauturile cu continut ridicat de cofeina si bauturile alcoolice", a spus Alis Grasu, manager Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, la Antena 3 CNN.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea