Social

#avertizare de vreme rea #cod galben de viscol # cod portocaliu de viscol

AVERTIZARE ANM! Iarna revine! Cod portocaliu si galben de ninsori si viscol. Vremea se inrautateste rapid

Administratia Nationala a Meteorologiei (ANM) a emis mai multe avertizari de tip cod galben si portocaliu de vreme rea pentru urmatoarele zile. Potrivit ANM vremea se va schimba radical, iar asupra Romaniei se vor abate vanturi puternice, ninsori si viscol.

 

COD GALBEN de viscol

In intervalul 17 februarie, ora 20:00 – 20 februarie, ora 10:00, intra in vigoare o atentionare de tip cod galben de intensificari ale vantului si viscol care va afecta in special zonele montane de peste 1700 m altitudine.

“La munte, la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi perioade in care vantul va avea intensificari sustinute cu rafale de peste 70...100 km/h, va fi viscol si vizibilitate scazuta.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de viscol si vant puternic

In intervalul 18 februarie, ora 08:00 – 19 februarie, ora 20:00, intra in vigoare o avertizare de tip cod portocaliu de intensificari ale vantului si viscol puternic la altitudini mai mari de 1700 m in Muntii Apuseni, Carpatii Meridionali si de Curbura.

“In intervalul mentionat, la altitudini mai mari de 1700 m in Muntii Apuseni, Carpatii Meridionali si de Curbura vantul va sufla tare, cu rafale de peste 100...120 km/h si va fi viscol puternic.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vant

In intervalul 18 februarie, ora 08:00 – 19 februarie, ora 20:00 va intra in vigoare o atentionare de tip cod galben de intensificari ale vantului.

“In intervalul mentionat, in nord-vestul, nordul, centrul si local in sudul si in extremitatea de sud-est a tarii, temporar vor fi intensificari ale vantului, cu rafale de peste 55...65 km/h si izolat 70 km/h.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de vant si ninsori

In intervalul 17 februarie, ora 20:00 – 19 februarie, ora 20:00, va intra in vigoare o atentionare de tip cod portocaliu de ninsori si viscol.

“In intervalul mentionat in zona de munte a judetelor Maramures, Bistrita Nasaud, si Suceava, la altitudini de peste 1700 m, temporar va ninge viscolit, se va depune strat consistent de zapada, iar vizibilitatea va fi redusa.

La altitudini sub 1700 m, temporar va ploua, prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 40...50 l/mp si izolat 60...70 l/mp, favorizand topirea stratului de zapada.

Nota: in nordul, nord-vestul si centrul tarii vor fi precipitatii moderate cantitativ si pe alocuri se vor acumula peste 25…35 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

Potrivit ANM, in Bucuresti vremea va fi deosebit de calduroasa pentru aceasta perioada a anului.

“Vremea va fi deosebit de calda. Cerul va fi temporar noros, dar conditiile de ploaie reduse. Vantul va sufla moderat, temporar cu intensificari sambata si duminica, cu viteze in general de 45...50 km/h. Temperaturile maxime vor fi 15...17 grade, iar cele minime, in crestere treptata, de la 2...4 grade, sambata dimineata, pana la 6...7 grade, luni dimineata.”, avertizeaza ANM.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea