Social

#oameni speriati #case crapate # activitate seismica gorj #activitate seismica intensa

Activitate seismica intensa in Gorj. Peste 600 de replici. Oamenii se tem pentru viata lor dupa ce locuintele au fost puternic avariate

Activitatea seismica din Gorj continua. De la cutremurul de 5,7 grade pe scara Richter inregistrat marti, 14 februarie, au avut loc peste 600 de replici.

 

Desi seismele au avut o intensitate mica spre deosebire de cel de 5,7 grade, cutremurele au fost resimtite de localnici care inca mai numara pagubele produse de acestea.

In acest weekend, cele mai puternice replici au avut sub 4 grade pe scara Richter. Ce mai puternica s-a produs sambata 18 februarie, si a avut intensitatea de 3,6 grade, iar duminica s-au produs alte doua replici de peste trei grade, care au avut 3,5, respectiv 3,1 grade pe scara Richter.  

Desi cutremurele au fost de mica intensitate, numarul acestora indica faptul ca activitatea seismica este inca intensa in regiune.

"Nu dorm noaptea de frica”

Oamenii din Gorj traiesc cu frica, mai ales daca locuintele acestora a fost afectate. In peretii unora dintre locuinte exista crapaturi de 10 cm in pereti. Prin urmare localnicii traiesc cu teama producerii unui nou cutremur.

Acelasi lucru se intampla in comuna Petrisani din Gorj. Aici seismele au fost simtite intens de localnici, iar casele acestora au fost puternic afectate. Acestea au afectat inclusiv scoala si biserica.

"Am simtit o zdruncinatura si m-am pierdut cu totul si am venit si am stat in tocul usii. Cand m-am intors, toata casa era daramata de jur imprejur", a povestit o batrana potrivit antena3.ro.

"S-a clatinat casa de la deal la vale cateva secunde, puternic si tare, tare de tot. Toate trei camerele sunt crapate, bagi degetul prin ele, crapaturi de 5-10 cm aproape", povesteste un batran a carui casa a fost puternic afectata de cutremur. Acesta se teme ca in momentul in care un nou seism de peste 5 grade cum au ost cele de luni si marti se va produce, locuinta acestuia va fi facuta una cu pamantul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea