Social

#greseala romani # testoase dobrogene #salvare animale #romani #inchisoare

Au vrut sa salveze doua animale, dar risca sa ajunga la inchisoare. Ce greseala uriasa au facut cei doi romani

Din dorinta de a salva doua testoase, doi romani risca sa ajunga la inchisoare. Problema celor doi romani este ca, desi isi doreau sa le faca un bine, acestia faceau exact opusul.

 

Doi indivizi au fost surprinsi in Delta Dunarii de catre jurnalistul Patrick André de Hillerin, in timp ce “luau la suturi” o testoasa dobrogeana. Cei doi voiau sa salveze testoasa, ducand-o in apa. Insa, aceasta s-ar fi inecat.

Testoasa dobrogeana, Testudo graeca, este un animal de uscat, care nu poate trai in apa. Prin urmare, fapta celor doi romani „constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda penala de la 30.000 lei la 60.000 lei".

“Acesti doi cetateni responsabili au venit tocmai din judetul Neamt pentru a salva fauna din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Cand i-am vazut eu, pe drumul dintre Jurilovca si Capul Dolosman, astazi, pe la ora 18:47 trecute fix, domnul era in mijlocul unei astfel de actiuni de salvare: tocmai luase la suturi o testoasa dobrogeana. Cand l-am intrebat de ce face asta, mi-a spus ca o duce in apa. L-am rugat sa nu mai faca asta si sa o lase in iarba de unde o luase.

Am intors capul si a luat iar testoasa la suturi. Cand am urlat (scuze) la el sa se opreasca, mi-a aratat o punga in care mai avea o testoasa dobrogeana, in apa. Voia sa le salveze pe amandoua, deci. Testoasa dobrogeana, Testudo graeca, este un animal de uscat. Testoasa dobrogeana este o specie periclitata si in toate tarile in care traieste este protejata.

In Romania, Testudo graeca face parte dintre "speciile de animale si de plante care necesita o protectie stricta", conform anexei 4A la OUG 57/2007. Pentru animalele din speciile astea, sunt interzise: "orice forma de recoltare, capturare, ucidere, distrugere sau vatamare a exemplarelor aflate in mediul lor natural, in oricare dintre stadiile ciclului lor biologic", precum si "detinerea, transportul, comertul sau schimburile in orice scop ale exemplarelor luate din natura, in oricare dintre stadiile ciclului lor biologic".

Ceea ce faceau acesti 2 cetateni responsabili din judetul Neamt astazi cu cele doua testoase dobrogene "constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda penala de la 30.000 lei la 60.000 lei". Va rog eu, nu mai salvati fauna din zona Deltei, ca o sa dispara cu totul in ritmul asta!”, a scris jurnalistul Patrick André de Hillerin pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea