Social

#persoane ucise #copii ucisi #atac gradinita #atac sangeros #atac armat #atac

Atac armat intr-o gradinita! 6 persoane au murit, dintre care 3 copii

Sase persoane au murit, iar una a fost ranita, in urma unui atac armat intr-o gradinita. Trei dintre persoanele care si-au pierdut viata sunt copii. Celelalte victime sunt educatoare si doi parinti, potrivit AFP. O perosana este, de asemenea, ranita.

 

Atacul a avut loc luni dimineata, intr-o gradinita din provincia Guangdong, din sud-estul Chinei, la ora locala 7:40), chiar in momentul in care parintii isi lasau copiii la cursurile de vara.  

Politia a calificat acest caz drept un caz de "agresiune intentionata", dar nu a detaliat un posibil motiv. Atacatorul, un barbat pe nume Wu, in varsta de 25 de ani, a fost arestat la ora 8:00.

De teama unor atacuri de tip imitator, Beijingul nu permite, de asemenea, ca mass-media de stat sa publice detaliile complete ale incidentului din aceasta dimineata.

Un proprietar de magazin care lucreaza in apropierea gradinitei a declarat pentru BBC ca zona din jur a fost izolata.

Atacurile de acest gen, tot mai frecvente in China

Atacurile de acest gen sunt tot mai frecvente in China, unde injunghierile au devenit un tipar familiar ingrijorator. Armele de foc sunt interzise in China, dar tara a inregistrat un val de atacuri prin junghiere in ultimii ani, desi a existat si un incident in care atacatorul a folosit un spray chimic pentru a rani o clasa cu 50 de copii.

BBC a numarat cel putin 17 atacuri cu cutitul in scoli, licee si universitati din 2010 incoace. Zece dintre acestea au avut loc intre 2018 si 2023.

In cele mai multe dintre aceste cazuri, autorii sunt barbati si si-au exprimat ranchiuna fata de societate. Modele similare au fost observate in cazul crimelor in masa din alte tari, precum SUA sau Japonia, scrie BBC.

Cu toate aceste, expertii declara ca ar putea exista cateva motive suplimentare pentru cresterea aparenta a atacurilor din China.  Acestia considera ca pandemia de Covid-19, care a dus la inchiderea totala a orselor din china, pe perioada foarte lungi de timp, ar fi unul dintre motive, explicand ca efectele ulterioare nu sunt inca bine intelese, dar ar putea include sentimente de furie, resentimente si ar putea implica pierderea locurilor de munca, a investitiilor si a relatiilor.

Alti factori posibili care sunt citati sunt stresul ridicat si asteptarile mari puse pe barbatii tineri din societatea chineza. Acestea sunt exacerbate de nivelurile ridicate de somaj in randul tinerilor si de cresterea decalajului dintre bogati si saraci. Un expert a declarat pentru BBC ca un sentiment puternic de "deprivare sociala" ii poate determina pe unii sa recurga la violenta pentru a-si descarca frustrarea impotriva societatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea