Social

#plafonare pretri #produse ieftinite #pacaleala #anaf #amenzi #magazine

Atentie la produsele “ieftinite”! Romanii, pacaliti la gramaj si adaos

Marea ieftinire a produselor nu este chiar ceea ce pare. Unele produse nu respecta reglementarile privind plafonarea adaosului comercial, iar alte produse, care au fost “ieftinite”, au un gramaj mai mic.

 

Inspectorii ANAF efectueaza controale de amploare dupa ce au primit informatii despre nerespectarea reglemantarilor privind plafonarea adaosului comercial, scrie realitatea.net.

In urma controalelor efectuate pana in prezent, ANAF a aplicat amenzi in valoare de 4 milioane de lei. Un dingur furnizor al marilor lanturi de magazine si hypermarket-uri a fost sanctionat cu 2 milioane de lei penru depasirea cotei de adaos prevazuta de ordonanta Guvernului. N alt distribuitor a fost amendat cu aceeasi suma deoarece nu a respectat cota de adaos de maximum 5% fata de pretul de achizitie al produselor alimentare.

Atentie la gramajul produselor!

Atentie si la gramajul produselor. Unii producatori au majorat preturile si, in paralel, au scazut gramajul produselor. Insa acest lucru nu este o ilegalitate, atata timp cat pe ambalaj sunt trecute cantitatile corecte.

Un ecemplu in acest sens este o sticla de suc de 1,5 litri care in 2020 se vindea cu 4 lei, iar acum acelasi suc are o cantitate de 1,25 litri si costa 6 lei. De asemenea, un pachet de cascaval de 250 de grame costa 9 lei, iar acum, acelasi pachet, se vinde cu 14 lei si are doar 240 de grame.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea