Social

#caldra #vreme schimbatoare #prognoza meteo #anm #frig #ger

Vreme schimbatoare! Dupa frig, revine caldura. Iata ce ne asteapta in urmatoarele doua saptamani

Dupa cateva zile cu temperaturi mici, va reveni caldura. In weekend sunt anuntate temperaturi ce ajung pana la 26-28 de grade. Vremea trece de la o extrema la alta, iar schimbarile se resimt drastic. Si ploile isi vor face simtita prezenta incepand cu 19 octombrie, in mai multe zone ale tarii. Iata cum va fi vremea, pana pe 29 octomrbie, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

 

BANAT

Prima saptamana va debuta cu valori termice usor sub cele normale, astfel incat media maximelor va fi de 15...16 grade, iar cea a minimelor de 2...4 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendinta de crestere treptata. Prin urmare, in zilele de 20 si 21 octombrie vremea va deveni mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada, cu valori medii ale maximelor in general de 25...27 de grade si ale minimelor de 12...14 grade. Ulterior, vremea se va raci din nou, iar pentru a doua saptamana sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 18...20 de grade si ale minimelor de 8...10 grade. Temporar, dupa data de 19 octombrie, va ploua aproape in fiecare zi.

CRISANA

In primele doua zile ale intervalului de referinta, respectiv in zilele de 16 si 17 octombrie, se vor inregistra valori termice usor sub cele normale, astfel incat media maximelor se va situa in jurul a 14 grade, iar cea a minimelor va fi de 2...3 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendinta de crestere treptata, astfel incat in zilele de 20 si 21 octombrie vremea va deveni mai calda decat in mod obisnuit, cu medii ale maximelor in general de 24...26 de grade si ale minimelor de 12...14 grade. Ulterior, vremea se va raci din nou, iar pentru a doua saptamana de prognoza sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu valorii medii ale maximelor de 18...20 de grade si ale minimelor de 8...10 grade. Temporar, dupa data de 19 octombrie, va ploua aproape in fiecare zi.

TRANSILVANIA

Prima saptamana va debuta cu valori termice usor sub cele normale, astfel incat vor fi medii ale maximelor de 12...14 grade si ale minimelor de 0...2 grade, mai coborate in zonele depresionare ale regiunii, spre valorii medii in jurul a -4 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendinta de crestere treptata, astfel incat in zilele de 20 si 21 octombrie vremea va deveni mai calda decat in mod obisnuit, cu valorii medii ale maximelor in general de 20...24 de grade si ale minimelor de 7...9 grade. Ulterior, vremea se va raci din nou, iar pentru a doua saptamana de prognoza sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 16...18 grade si ale minimelor de 5...7 grade. Temporar, dupa data de 19 octombrie, va ploua, slab cantitativ, aproape in fiecare zi.

MARAMURES

In primele doua zile ale intervalului de prognoza, respectiv in zilele de 16 si 17 octombrie se vor inregistra valori termice usor sub cele normale, astfel incat media maximelor va fi de 12...13 grade, iar a minimelor de 1...2 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendinta de crestere treptata, astfel incat in zilele de 20 si 21 octombrie vremea va deveni mai calda decat in mod obisnuit, cand se estimeaza ca se vor inregistra medii ale maximelor in general de 20...22 de grade si ale minimelor de 9...11 grade. Ulterior, vremea se va raci din nou, iar pentru a doua saptamana de referinta sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu valori medii ale maximelor de 16...18 grade si ale minimelor de 6...8 grade. Temporar vor fi ploi in general slabe cantitativ, incepand cu data de 19 octombrie si pana la finalul intervalului de referinta.

MOLDOVA

Prima saptamana de prognoza va debuta cu valori termice usor sub cele normale, astfel incat media maximelor se va situa in jurul a 14 grade, iar cea a minimelor va fi de 2...3 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendinta de crestere treptata. Prin urmare, in ziua de 20 octombrie media maximelor va tinde spre 20...22 de grade, iar cea a minimelor spre 8...10 grade. Pentru zilele de 21 si 22 octombrie gradul de imprastiere al regimului termic va fi foarte mare, ecartul mediu al maximelor fiind estimat intre 12...20 de grade, iar cel al minimelor intre 4...10 grade. Ulterior, pentru a doua saptamana de referinta sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 14...16 grade si ale minimelor de 6...8 grade. Temporar, dupa data de 19 octombrie, va ploua aproape in fiecare zi.

DOBROGEA

In intervalul 16-18 octombrie se vor inregistra valori termice apropiate de cele normale ale perioadei, astfel incat media maximelor va fi de 16...18 grade, iar cea a minimelor de 6...9 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendinta de crestere treptata, astfel incat in data de 20 octombrie vremea va deveni mai calda decat in mod obisnuit, cu medii ale maximelor in jurul a 26 de grade si ale minimelor de 12...14 grade, apoi se va raci din nou. Pentru a doua saptamana de referinta sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 18...20 de grade si ale minimelor de 10...12 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicata in zilele de 23 si 24 octombrie.

MUNTENIA

Prima saptamana va debuta cu valori termice apropiate de cele normale, astfel incat media maximelor va fi de 17...18 grade, iar cea a minimelor de 4...6 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendinta de crestere treptata, astfel incat in data de 20 octombrie vremea va deveni mai calda decat in mod obisnuit, cu medii ale maximelor in jurul a 26 de grade si ale minimelor de 12...14 grade, apoi se va raci din nou. Pentru a doua saptamana de referinta sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime medii de 18...20 de grade si minime de 6...9 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicata in zilele de 23 si 24 octombrie.

OLTENIA

In primele zile ale intervalului de referinta (16-18 octombrie) se vor inregistra valori termice apropiate de cele normale, astfel incat media maximelor va fi de 16...18 grade, iar cea a minimelor de 4...6 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendinta de crestere treptata, astfel incat in zilele de 20 si 21 octombrie vremea va deveni mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada, cu maxime medii de 24...26 de grade si minime de 10...12 grade, apoi din data de 22 octombrie se va raci din nou. Pentru a doua saptamana de prognoza sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 18...20 de grade si ale minimelor de 10...12 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicata in intervalul 22 - 24 octombrie, dar si dupa data de 26 octombrie.

LA MUNTE

In zilele de 16 si 17 octombrie, vremea va fi mai rece decat in mod normal pentru aceasta perioada, astfel incat media maximelor va fi 4...6 grade, iar cea a minimelor de -2...0 grade. La altitudini de peste 2000 m, valorile medii ale minimelor vor fi mai scazute, spre -7...-3 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendinta de crestere treptata, astfel incat in zilele de 20 si 21 octombrie vremea va deveni mai calda decat in mod obisnuit, cu medii ale maximelor in general de 14...16 de grade si ale minimelor de 6...8 grade. Ulterior, vremea se va raci din nou, iar pentru a doua saptamana de referinta sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime de 8...10 de grade si minime de 2...4 grade, in medie regionala. Dupa data de 19 octombrie si pana la finalul intervalului de referinta, temporar se vor semnala precipitatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea