Social

# pagube grindina #avertizare meteo #grindina #inundatii #arad

Aradul, devastat de o furtuna cu grindina! Alerta de inundatii. Care sunt raurile vizate

 

O furtuna violenta, insotita de grindina, a facut prapad in Arad, miercuri dupa-amiaza. A fost afectata, in special, localitatea Ususau din judetul Arad, unde grindina a produs numeroase pagube.

Grindina s-a asternut in strat gros, provocand pagube in solariile oamenilor, dar si in culturile de primavara, din gradina.

Afectate de grindina au fost si localitatile Barzava, Conop, Ususau, Bata si Sistarovat.

Avertizare de tip cod galben de inundatii

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare de inundatii pe mai multe rauri din zona.

Codul galben de inundatii este valabil in intervalul 07.03.2024 ora 12:00 – 08.03.2024 ora 09:00 pe raurile din bazinele hidrografice: Crisul Alb – afluentii de stanga aferenti sectorului aval S.H. Gurahont (judetul Arad), Mures – afluentii aferenti sectorului aval S.H. Branisca (judetele: Hunedoara si Arad), Bega Veche – bazin superior, Bega – afluentii aferenti sectorului aval S.H. Faget – amonte S.H. Chizatau (judetele: Timis si Arad).

Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluentii de grad inferior ai raurilor marcate pe harta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea