Social

#forte navale #mina marina #mobilizare #pescari #costinesti

Mina marina descoperita la Costinesti, de pescari. Mobilizare majora de forte

 

O mina marina a fost identificata in Marea Neagra, la doar 4 kilometri de tarm, in Costinesti. Mina a fost descoperita de pescari care au alertat imediat autoritatile.

Un pescar a sunat la 112 si a anuntat prezenta obiectului care parea a fi o mina marina, in dupa-amiaza zilei de miercuri. In aceasta dimineata, reprezentantii Fortelor Navale au trimis in zona un puitor de mine si o echipa de scafandri EOD.

Daca obiectul semnalat este cu adevarat o mina, aceasta ar fi a 6-a mina marina descoperita in Marea Neagra, pe teritoriul tarii noastre, de la inceputul razboiului.

“Joi, 7 martie, Dragorul maritim 30 ‘Sublocotenent Alexandru Axente’, o echipa de scafandri de lupta EOD, din cadrul Fortelor Navale Romane, specializati in dezamorsarea si distrugerea dispozitivelor explozive, precum si un elicopter PUMA Naval executa, incepand cu ora 7.00, o misiune de cercetare a spatiului maritim in zona Costinesti-Tuzla-23 August-Mangalia pentru localizarea unui obiect plutitor – posibila mina marina.

Prezenta obiectului plutitor metalic a fost semnalata Garzii de Coasta, iar interventia Fortelor Navale Romane a fost solicitata in conformitate cu procedurile operationale nationale, specifice pentru astfel de situatii. 

Imediat, conducerea Statului Major al Fortelor Navale a ordonat luarea masurilor necesare pentru trimiterea navei militare, echipei de scafandri de interventie si elicopterului PUMA Naval in raionul maritim indicat, pentru investigarea situatiei. 

Vom reveni cu detalii dupa finalizarea interventiei. 

Dupa inceperea agresiunii militare neprovocate de catre Federatia Rusa in Ucraina, la data de 24 februarie 2022, in Marea Neagra au fost distruse 95 de mine marine, aceasta fiind, pentru Fortele Navale Romane, cea de-a sasea interventie a Fortelor Navale Romane pentru distrugerea unei mine marine, care provine din raioanele maritime de la nord de Romania, unde se desfasoara actiunile de razboi.

Prima mina marina, aflata in zona de responsabilitate a Fortelor Navale Romane, a fost distrusa de scafandrii EOD ai Centrului 39 Scafandri, in luna martie a anului 2022, la 70 km travers de Capu Midia”, anunta Ministerul Apararii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea