Social

# scoala cluj # amenintate bomba #bomba

Amenintare cu bomba la o scoala din Cluj! 300 de persoane, evacuate

Autoritatile din Cluj-Napoca au fost alertate cu privire la o posibila amenintare cu bomba la o scoala din Cluj, situata pe strada Henri Barbusse. Alarma s-a dat la ora 8:51.

 

Administratorul scolii este cel care a contactat Politia dupa ce a primit un e-mail de avertizare in care era precizat faptul ca in scoala sunt plasate trei bombe. 

Toate persoanele aflate in scoala au fost evacuate de urgenta. De asemenea, au fost evacuate si persoanele aflate intr-o cladire de birouri care se afla in imediata apropiere a scolii. In total, 300 de persoane au fost evacuate in siguranta.

“La data de 21 februarie a.c., in jurul orei 08:15, Politia municipiului Cluj-Napoca a fost sesizata de catre administratorul unei unitati scolare, situata pe strada Henri Barbusse, cu privire la faptul ca ar fi primit un e-mail prin care s-a transmis un mesaj de alerta, referitor la anumite dispozitive care ar putea pune in pericol siguranta persoanelor.

In acest context, la fata locului au fost trimisi de urgenta specialisti din cadrul Serviciului Pentru Actiuni Speciale – Compartimentul Pirotehnic pentru verificarea aspectelor sesizate si luarea masurilor necesare.

Pana la sosirea echipajelor, conducerea unitatii scolare a dispus evacuarea a aproximativ 70 de persoane.

Totodata, ca masura de siguranta, politistii au dispus evacuarea a altor 200 de persoane, aflate intr-o cladire de birouri din imediata apropiere. In cadrul verificarilor efectuate nu au fost identificate elemente sau dispozitive care ar putea pune in pericol siguranta persoanelor. Activitatea a fost reluata in ambele locatii”, a transmis IPJ Cluj presei locale.

Din fericire, in scoala nu se afla niciun elev, acestia fiind in vacanta, ci doar personalul administrativ. Potrivit reprezentantilor scolii, in e-mail era mentionata prezenta a trei bombe plasate in institutia de invatamant.

“In jurul orei 08:00 cand colega mea a intrat pe adresa de contact a scolii acolo era un mail in limba engleza. Nu era nimic detaliat in el, doar in scoala ar fi fost plasate trei bombe. Tot personalul a fost instruit pentru astfel de situatii. Eram doar personalul administrativ in cladire pentru ca elevii sunt in vacanta. Am sunat la 112, am evacuat cladirea si am asteptat sa vina autoritatile.

Acestia au verificat cladirea si birourile de deasupra, iar dupa o ora ne-am reluat activitatea”, au declarat reprezentantii scolii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea