Social

#specie periculoasa musculite # musculite litoral #alerta litoral

Alerta pe litoral! A fost descoperita o specie periculoasa de musculite

Este alerta pe litoralul romanesc dupa ce biologii au descoperit o specie periculoasa de musculite. Acestea au fost descoperite de biologi in Dunele Marine de la Agigea.

 

Potrivit biologilor, aceste musculite au aparut in urma schimbarilor climatice, dar si a razboiului de la granitele tarii.

“Cred ca este in primul rand vorba de o tropicalizare climatica, practic o incalzire a climei si am avut o iarna foarte blanda, iarna care le favorizeaza mentinerea pe timpul rece, adica nu le sterilizeaza, nu le indeparteaza.

Apoi fireste ca este o circulatie foarte puternica si la malul marii si in zona gurilor Dunarii si stim, vedem ce se intampla cu situatia razboiului care a impins in zonele costiere foarte mult navigatia.

Sunt multe modificari, inclusiv foarte multe gunoaie pe dunele de nisip. Bineinteles ca apar si aceste musculite psihotide, fiindca undeva seamana cu moliile. Intre ele exista si unele ce sug sange.

Este o alta specie, care nu este parazita, nu transmite boli, este doar foarte deranjanta si se poate adapta inclusiv in baile noastre.

Marea Neagra are tot mai multe specii de vietati, atat acvatice, cat si in zonele dunelor nisipului, unele bune, unele mai putin dorite. Intre acestea, mai putin dorite sunt si flebotomii.

In cazul acestora care nu sunt periculoase, sa facem mai multa curatenie si sa tinem o igiena buna a zonelor umede, a bailor, canalizarile sa fie inchise.

Iar in cazul flebotomilor, ce pot transmite boli tropicale, trebuie mai multa igiena, trebuie sa ne protejam cu solutii repelente.

Citronela este foarte buna, ceva care seamana cu lamaia. Pusa pe piele, ne protejeaza foarte bine”, a explicat biologul Adrian Balba pentru antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea