Social

#econstrukt #adeziv

Adezivii de contact de la Econstrukt – Garantia calitatii si a rezistentei

Cand vine vorba de lucrari de constructie, reparatii sau proiecte de bricolaj, alegerea adezivului potrivit este esentiala pentru a asigura o rezistenta si o durabilitate indelungata a materialelor lipite. Pentru cei care cauta solutii fiabile, magazinul online Econstrukt este o destinatie excelenta, oferind o varietate de adezivi de inalta calitate, inclusiv adezivi de contact pensulabili si pulverizabili.

 

Produsele care ajung in magazinul online Econstrukt trec printr-un proces riguros de selectie, iar specialistii aleg sa puna pe „rafturile virtuale” doar solutii extrem de eficiente, de la branduri cunoscute pentru calitatea superioara si formulele inovatoare. In plus, Indiferent de dimensiunea si complexitatea proiectului tau, Econstrukt iti ofera posibilitatea de a achizitiona produsele necesare fara a depasi bugetul alocat. Calitatea si durabilitatea adezivilor sunt garantate, iar categoria de pret adezivi de la Econstrukt este una avantajoasa, beneficiind de cele mai bune oferte de pe piata la produse de top!

Am mentionat anterior doua tipuri diferite de adezivi de contact: pensulabili si pulverizabili. Iar daca nu stii care este diferenta dintre un adeziv pulverizabil si unul pensulabil, selectarea optiunii corecte pentru proiectul tau poate fi o sarcina dificila. Cu ajutorul specialistilor de la Econstrukt, iti vom oferi cateva sfaturi in acest sens, alaturi de doua recomandari calitative si eficiente, cate una pentru fiecare tip de adeziv.

Adezivii de contact pensulabili

Adezivii de contact pensulabili au forma lichida, dar se intaresc rapid atunci cand sunt aplicati pe suprafete si expusi la aer. Atunci cand se usuca, datorita formulei chimice pe care o are, adezivul de contact creeaza o lipitura puternica si durabila. Aplicarea adezivului se face simplu, cu ajutorul unei pensule, in mod similar aplicarii vopselei.

Utilizarea adezivului de contact pensulabil este recomandata in aplicatii mai grele, cum ar fi lipirea unei foi de laminat pe un substrat din lemn sau din placi aglomerate. Rezistenta sa ridicata la forfecare si aderenta superioara impiedica laminatul sa se deformeze sau sa se indoaie.

Unul dintre cele mai populare produse de acest tip, pe care il poti gasi la Econstrukt, este adezivul de contact universal Bison Kit, care:

  • lipeste imediat, fiind foarte puternic;
  • se aplica usor, cu pensula, permitand o distributie uniforma si o acoperire optima a suprafetei;
  • rezista la umiditate si inghet, asigurand durabilitate indelungata lucrarilor.
  • poate fi folosit pentru materiale aflate sub tensiune sau materiale curbate, pe care nu le poti fixa prin aplicarea presiunii.

Datorita caracteristicilor sale, Bison Kit este un adeziv ideal pentru utilizare in diverse tipuri de aplicatii:

  • pentru lipirea sau laminarea multor tipuri de materiale (metal, panouri din plastic dur, furnir, placaje, panouri din lemn, PAL sau MDF, placi aglomerate din lemn) care necesita adeziune sau prelucrare imediata;
  • pentru lipirea materialelor de izolare flexibile, spuma, pluta, piele sau cauciuc.

Adezivii de contact pulverizabili

Spre deosebire de exemplul anterior, acesti adezivi se utilizeaza in aplicatii mai usoare, pentru a lipi diverse materiale, inclusiv hartie, tesaturi, lemn, vinil si multe altele. Asadar, desi adezivii de contact pulverizabili pot crea lipituri suficient de puternice in anumite aplicatii (cum ar fi lipirea hartiei pe o suprafata din lemn), s-ar putea sa nu fie potriviti pentru orice situatie. Acesti adezivi sunt ideali pentru a fi folositi la proiecte care necesita atat flexibilitate, cat si durabilitate (de exemplu, articole care pot fi manipulate sau mutate). Aplicarea adezivului de contact de acest tip se face prin pulverizare.

Adezivii tip spray (pulverizabili) sunt unii dintre cei mai buni adezivi de pe piata la ora actuala, deoarece pot fi aplicati rapid, eficient si precis, mai ales in aplicatii casnice. De exemplu, poti sa ii folosesti pentru a lipi tesaturi, fiind excelenti pentru tivirea draperiilor sau pentru fixarea tapiteriilor. Cu toate acestea, la fel ca in cazul altor produse similare, dezavantajul adezivului pulverizabil este faptul ca poate fi greu de lucrat cu el daca nu ai putina indemanare.

Un adeziv pulverizabil remarcabil prin eficienta, disponibil la Econstrukt, este Bison Spray Adhesive. Acest adeziv spray este ideal pentru lipirea unei game largi de materiale, inclusiv piele, textile, hartie, carton, fotografii, postere, vata de sticla, spuma de polistiren, folie de aluminiu sau pluta. Poate fi folosit pentru lipirea acestor materiale intre ele, dar si pe suprafete din lemn, sticla, pal, carton, metal sau placi aglomerate.

Caracteristicile si avantajele adezivului pulverizabil Bison Spray Adhesive includ:

  • aplicare rapida si eficienta – adezivul poate fi aplicat cu usurinta pe suprafete medii sau mici, reducand timpul necesar pentru lipire;
  • rezistenta ridicata – Bison Spray  Adhesive ofera o rezistenta excelenta la umezeala, ceea ce il face potrivit pentru utilizarea in diverse conditii;
  • versatilitate – poate fi folosit atat pentru lipire temporara (aplicat pe una dintre suprafete), caz in care suprafetele devin autoadezive si pot fi dezlipite si fixate din nou, dar si pentru lipire permanenta (aplicat pe ambele suprafete);
  • flexibilitate – este un adeziv care permite ajustarea si repozitionarea materialelor, in cazul lipirii temporare;
  • fara reziduuri – adezivul se usuca transparent, fara a lasa urme vizibile pe suprafetele lipite.

Ce adeziv de contact alegi?

Fiecare tip de adeziv are propriile recomandari de utilizare, asa ca este esential sa cunosti nevoile pe care le ai si caracteristicile proiectului tau, pentru a alege cea mai buna optiune pentru tine.

Adezivul pulverizabil este o optiune rapida pentru lipirea unor suprafete de dimensiuni mai mici. Este potrivit pentru aplicatii casnice sau la birou, care nu trebuie sa reziste la o utilizare intensa sau care vor necesita schimbari frecvente. Pe de alta parte, unele persoane considera ca este dificil sa lucreze cu adezivi pulverizabili, deoarece acestia pot ajunge si pe suprafetele din jur, daca nu se iau masuri de precautie.

Adezivul pensulabil este o alegere mai buna daca lucrezi la un proiect care trebuie sa dureze o perioada de timp indelungata. Cu ajutorul pensulei, poti controla aplicarea mai bine si are o putere de fixare excelenta. Acest tip de adeziv are, de asemenea, un miros puternic, asa ca trebuie sa ai in vedere masurile de protectie necesare.

Specialistii Econstrukt atrag atentia faptului ca trebuie sa respectam intotdeauna masuri adecvate de protectie in timpul aplicarii adezivului de contact, indiferent de tip. Deoarece acesti adezivi contin solventi si alte substante chimice, este esential sa lucram intr-o zona bine ventilata si sa ne protejam caile respiratorii, pielea si ochii.

Indiferent de tipul adezivului de care ai nevoie, la Econstrukt gasesti solutii eficiente pentru orice tip de proiect. Cu o aplicare usoara si rezistenta indelungata, adezivii de contact de la Econstrukt sunt alegerea ideala pentru lucrari de calitate si durabile in timp. Exploreaza intreaga oferta de adezivi disponibila pe Econstrukt si alege produsul potrivit pentru nevoile tale!

FOTO: econstrukt.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea