Cum poti recunoaste rosiile sanatoase
Multe persoane isi indreapta, in mod gresit, atentia catre rosiile care se afla inca pe ramuri, crezand ca acestea sunt mai proaspete. Insa, acest lucru indica faptul ca rosiile nu sunt coapte inca. In momentul in care rosiile se coc cad singure de pe ramuri.
Cand sunt pe ramuri, rosiile fie au fost taiate inainte de a se coace si si-au continuat coacere in cutii speciale, pentru a se coace mai repede, fie sunt inca verzi in interior.Aceste rosii au mult mai putine vitamine si nutrienti decat cele care se coc in mod natural.
Cum recunosti rosiile care au nitrati
Rosiile care au nitrati sunt mai elastice, dar niciodate ferme. Atunci cand le apesi, pe coaja acestora nu va ramane urma degetului, coaja revenind la normal.
Rosiile sanatoase trebuie sa fie moi la atingere, sa aiba o culoare de rosu inchis si sa aiba un miros placut, iar in interior nu trebuie sa fie verzi.