Social

#val polar # alerta meteo #temperaturi negative #ninsori #romania

Alerta meteo! Un nou val polar peste Romania! Temperaturi negative si ninsori

 

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat ca un nou val polar va intra in Romania. Temperaturile or scadea brusc si sunt asteptate ninsori in toata tara.

Inclusiv in Bucuresti, temepraturile vor inregistra valori negative, sustin meteorologii.

„Zilele viitoare ne asteptam, evident, la o racire in ceea ce priveste aspectul vremii, mai ales la nivelul temperaturilor maxime si minime. 

Daca ieri am mai avut valori de pana la 15 grade Celsius in partea de sud-est a teritoriului, in mod deosebit in Constanta, Tulcea, Sulina, Mangalia, astazi racirea este de interes si in partea de sud-sud-est a tarii. 

Vorbim astazi de maxime care nu vor mai depasi la scara intregii tari 5-6 grade, chiar maxime negative in regiunile nordice si centrale ale tarii, spre -3 grade si minime coborate, preponderent negative, spre -10 grade in zonele depresionare, pana la cel mult 1-2 grade in zona litoralului.

In Capitala, o maxima de 3-4 grade, iar minime, de asemenea, spre -5 sau -2 grade.

La aceasta ora, cel mai frig e la Varful Omu, -13 grade, 3-4 pe litoral. 

Desi maine vremea se va incalzi usor, ramanem in ecartul termic specific normelor climatologice datei din calendar, 1-9 grade la nivelul maximelor, si minime spre -5 pana la 5 grade.

Vom vorbi si de precipitatii, predominant ninsori la munte si posibile lapovite si ninsori si in zonele mai joase de relief”, a anuntat Elena Mateescu, directorul ANM, la o televiziune de stiri, potrivit realitatea.net.

Directorul ANM a mai precizat ca, incepand cu 6 decembrie, revin precipitatiile pe arii extinse. 

„Vor fi predominant ninsori in zona monanta si nu excludem sa avem lapovita si ninsori in zonele mai joase pentru ca traversam o masa de aer foarte rece, care va fi de interes pe tot parcursul acestei saptamani.”, a mai declarat Elena Mateescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea