Social

#depuneri de zapada # alerta meteo #prognoza meteo #cod portocaliu #viscol #iarna #bucuresti

ALERTA METEO! Cod portocaliu de ninsori abundente, viscol si depuneri consistente de zapada. Ce se intampla in Bucuresti

Iarna pune stapanire pe Romania. Ninge abundent in mai multe regiuni ale tarii, iar temperaturile au scazut simtitor in toata Romania. Pentru urmatoarele ore Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), a emis mai multe atentionari de vreme rea. Iata cum va fi vremea in urmatoarele ore in tara.

 

Pentru intervalul 05 aprilie, ora 10:00 – 08 aprilie, ora 10:00, ANM anunta vreme deosebit de rece pentru o mare parte din tara, dar si ninsori si intensificari ale vantului. 

“Vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8...12 grade sub mediile multianuale.

In jumatatea de nord a tarii vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, iar local si temporar vantul va avea intensificari, cu viteze in general de 45...55 km/h indeosebi in sudul si estul tarii, precum si la munte.”, anunta ANM.

COD GALBEN de vant

In intervalul 05 aprilie, ora 10:00 – 05 aprilie, ora 23:00 este in vigoare o atentionare de tip cod galbend de vant, care poate atinge la rafala pana la 65 de km/h.

“Vantul va avea intensificari temporare in Dobrogea si estul Munteniei, cu viteze de 55...65 km/h.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de ninsori

In intervalul: 05 aprilie, ora 10:00 – 06 aprilie, ora 14:00 este in vigoare o atentionare de tip cod galben de ninsori si depuneri de zapada.

“In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei si in Carpatii Orientali vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada. Vantul va avea intensificari cu viteze de 55...60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restranse se vor cumula peste 20...25 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de viscol si ninsori abundente

In intervalul 05 aprilie, ora 10:00 – 06 aprilie, ora 14:00, este valabila o avertizare de tip cod portocaliu de vreme rea. Sunt vizate fenomene percum ninsori abundente, viscol si depunerea unui strat consistent de zapada, care va afecta in special judetele Botosani, Iasi, Vaslui si zona joasa a judetelor Suceava, Neamt si Bacau.

„In judetele Botosani, Iasi si Vaslui, precum si in zona joasa a judetelor Suceava, Neamt si Bacau va ninge si se va depune strat nou de zapada consistent. Vantul va avea intensificari cu viteze de 55...75 km/h, va fi viscol si vizibilitate foarte scazuta. Local se vor cumula 30…50 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 05 aprilie, ora 10:00 – 08 aprilie, ora 10:00, vremea va fi rece si in general inchisa. Trecator va mai ploua slab, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi de 9...12 grade, iar cele minime de 0...3 grade.


FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea