Social

# prime paste romani #prime de Paste #sondaj

Prime de Paste pentru romani. Care este suma pentru care nu se plateste impozit

A mai ramas putin pana la Paste, iar angajatii spera sa primeasca o prima care sa-i ajute sa cumpere cele necesare mesei de Paste sau macar un cadou pentru copii ori nepoti. Cu toate acestea, mai putin de jumatate dintre angajati, mai exact 45%, spera sa primeasca o prima in acest an, de Paste. Cu 10% mai putini decat anul trecut.

 

Mai mult, dintre acestia 58% se asteapta sa primeasca o prima cuprinsa intre 100 si 200 de lei de la angajator. 

"Sarbatorile de Paste pun presiuni financiare pe bugetul angajatilor romani, care declara ca prima de sarbatori de la angajator ar fi un real ajutor (47%) sau cu adevarat esentiala (29%) pentru cumparaturile pascale. Cu toate acestea, doar 45% dintre angajati spera sa primeasca ceva in plus cu ocazia Pastelui, cu 10% mai putini decat anul trecut. Dintre acestia, cei mai multi (58%) se asteapta sa fie rasplatiti de angajator cu o suma cuprinsa intre 100 si 200 de lei, desi nevoile reale a peste 77% dintre respondenti ar depasi valoarea de 500 de lei. Alti 26% estimeaza ca vor primi intre 200 si 400 de lei, iar 16% spera la o prima mai mare de 400 de lei", potrivit unui sondaj realizat de o platforma de recrutare online.

Prima de Paste 2023. Care este suma pentru care nu se plateste impozit

Incepand din acest an, angajatorii pot oferi prima de Paste fara sa plateasca impozit. Acest lucru se aplica insa pentru o anumita suma de bani. Prima de Paste este incadrata la beneficii extrasalariale. Pentru a nu se plati impozit, suma nu trebuie sa depaseasca 300 de lei.

Potrivit respondentilor la sondaj, 21% au declarat ca prefera tichetele valorice sau coucherele, in timp ce 15% inclina spre clasicul cos cu produse de sezon. Pe de alta parte, 13% dintre respondenti doresc mai multe zile libere si doar 3% ar alege o petrecere tematica organizata de angajator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea