Social

#alerta anm #avertizare meteo #vijelii #grindina # ploi torentiale

Alerta ANM: Ploi torentiale, vijelii si grindina in toata tara! Ce se intampla in Capitala

 

Dupa canicula, vin ploile. Este alerta in aproape toata tara de vreme instabila si ploi insemnate cantitativ. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), a emis mai multe atentionari de vreme rea pentru urmatoarea perioada. Acestea vizeaza inclusiv Capitala.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 7 iulie, ora 12:00 – 8 iulie, ora 10:00, o mare parte din tara se afla sub avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferica. Sunt vizate fenomene meteo precum vijelii, ploi insemnate cantitativ si grindina.

“In Transilvania, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei si a zonei montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferica. Aceasta se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului (viteze in general de 55...65 km/h), vijelii si grindina. In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat peste 40 l/mp.

Nota: Vineri (7 iulie) disconfortul termic se va mentine pe alocuri ridicat in Muntenia si Oltenia, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 de unitati.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferica accentuata

In intervalul 7 iulie, ora 14:00 – 8 iulie, ora 6:00, intra in vigoare o avertizare meteo de tip cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata. Sunt vizate fenomene precum descarcari electrice, vijelii, grindina si ploi insemnate cantitativ.

„In sudul si sud-estul Transilvaniei si local in Muntenia vor fi averse torentiale, descarcari electrice si vijelii, iar in intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 30...40 l/mp si izolat peste 50...60 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 7 iulie, ora 12:00, 8 iulie, ora 10:00, cerul va fi variabil in prima parte a zilei, apoi vor fi perioade cu innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si posibil vijelie si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 10...15 l/mp si izolat 20...30 l/mp. Temperatura maxima, in scadere fata de intervalul anterior, se va situa in jurul valorii de 30 de grade, iar cea minima va fi de 17...18 grade

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea