Social

#sibieni #e.colli #telemea cu e.colli #stafilococ #alerta alimentara #telemea #salmonella

Alerta alimentara! Telemea cu E. Colli, Salmonella si Stafilococ, de la sibieni

Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) atrage atentia asupra produselor cumparate de la sibieni, dupa ce au testat mai multe produse care erau contaminate.

 

DSVSA a preluat 79 de probe de la produsele lactate fabricate de ciobanii sibieni. 14 dintre acestea au aratat depasiri ale limitelor maxim admise pentru criteriile microbiologice (E. Colli, Salmonella SPP, Stafilococ CP).

”Pe arcursul anului 2023 au fost prelevate si analizate un numar de 79 probe de produse lactate, din diferite categorii de produse (telemea, cas, urda, produse acidofile, unt, cascaval).

S-au inregistrat depasiri ale limitelor maxim admise pentru criteriile microbiologice (E. Colli, Salmonella SPP, Stafilococ CP) pentru un numar de 14 probe produse lactate, dispunand masurile impuse de legislatia sanitara veterinara.

In urma controalelor efectuate la nivelul exploatatiilor de animale producatoare de lapte, au fost constatate neconformitati de ordin structural si tehnologic ( pavimente deteliorate, pereti si tavane ce prezentau exfolieri, folosirea materialelor greu de igienizat si dezinfectat, etc)”, transmite DSVSA Sibiu, potrivit turnulsfatului.ro.

DSVSA a aplicat amenzi in valoare de 81.400 de lei si a emis ordonanta de suspendare a activitatii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea