Social

#radioactivitate meteorit #meteorit radioactiv #meteorit #autoritati

Un meteorit a cazut peste o locuinta: "L-am atins si era cald"! Autoritatile se tem sa nu fie radioactiv

O roca a cazut pe acoperisul unei case din New Jersey, provocand daune importante. Roca, despre care se crede ca este un meteorit, a rata ca o poatr lucioasa si are diametrul de 10 centimetri, sustin autoritatile locale.

 

Proprietara locuintei povesteste ca meteoritul a cazut prin acoperis in dormitorul tatalui ei, s-a lovit de podeaua de lemn masiv si a ricosat apoi, din nou, spre tavan, creand o alta gaura.

"L-am atins, credeam ca este o piatra intamplatoare, dar era fierbinte”, a povestit Suzy Kop, proprietara locuintei.

Doar o fericire face ca nimeni sa nu fi fost ranit.  

Autoritatile si oamenii de stiinta din New Jersey au declarat ca incearca sa afle mai multe detalii despre meteorit, care pare un obiect metalic si nu o roca. Potrivit primelor cercetari, acesta ar putea avea o vechime de patru pana la cinci miliarde de ani.

"A mers prin spatiu in tot acest timp si acum a cazut pe Pamant si a aterizat in casa lor. Ca sa loveasca efectiv o casa, ca oamenii sa poata atinge asa ceva, este cu adevarat neobisnuit si s-a intamplat de foarte putine ori in istorie”, a spus Derrick Pitts, Derrick Pitts, astronomu-sef la Institutul Franklin, potrivit cbsnews.com.

Echipele de interventie s-au deplasat rapid la locuinta femeii si au inceput verificarile. Deoarece se temeau ca meteoritul sa nu fie radioactiv, acestia i-au verificat si pe locatari.

"Le era teama ca ar fi putu fi radioactiv. Ca am putea avea un fel de reziduuri pe noi. Asa ca ne-au scanat. Rezultatele au fost bune", a povestit Kop.

"Ii multumesc lui Dumnezeu ca tatal meu nu a fost aici, nu a fost nimeni aici, nu am fost raniti sau altceva", a adaugat ea.

FOTO: cbsnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea