Social

# copii evacuati de urgenta #copii evacuati #nicolae robanescu

A fost incendiu la Spitalul “Nicolae Robanescu”, din Bucuresti. Copiii evacuati de urgenta. Ancheta in desfasurare

Un incendiu a izbucnit noaptea trecuta la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robanescu din Capitala. Zeci de copii care erau internati cu apartinatorii acestora si cu personalul medical, au fost evacuati de urgenta si tranferati la Spitalul Marie Curie.

 

Incendiul a izbucnit in urma exploziei unui transformator. Flacarile s-au extins rapid la doua masini din apropiere si a cuprins si fatada cladirii.

In spital se aflau internati 110 copii, impreuna cu apartinatorii acestora, in momentul tragediei. 

Dupa o pana de curent care a afectat zona in care se afla spitalul, generatorul acestuia a functionat mai mult de o ora. In momentul in care a revenit curentul, transformatorul a explodat.

Personalul medical a apelat de urgenta serviciul 112 si a inceput evacuarea pacientilor.

Pompierii au intervenit rapid cu mai multe autospeciale pentru stingerea incendiilor.

”Decizia de evacuare a copiilor si a personalului medical a fost luata ca o masura de precautie, pentru ca exista posibilitatea sa se propage incendiul in tot centrul. Din informatiile pe care le avem nu sunt raportate victime”, a declarat un reprezentant ISU. 

”In momentul in care a explodat transformatorul nostru din curte, asteptam sa vina curentul, pentru ca fusese o pana de curent de vreo ora si jumatate si eram pe generator, in momentul acela a explodat si primul gand a fost sa evacuam pacientii cat mai repede. Au fost evacuati toti cei 110 pacienti cu tot cu apartinatori, in aproximativ cinci-sapte minute, pana la sosirea pompierilor”, a explicat Andrada Mirea, director medical al centrului. 

Martorii, declaratii socante despre momentul exploziei

Martorii au declarat ca s-a auzit o explozie puternica, iar suflul exploziei s-a vazut ca o „ciuperca”.

”Am vazut-o de pe balcon, mancam si am vazut ciuperca, ca la orice explozie”, povestesc martorii, potrivit observatornews.ro.

„O bubuitura imensa, o bubuitura groaznica. Eu eram in masina, am tresarit si cand m-am uitat am vazut o ciuperca in aer si o flacara de vreo 30 de metri. Tipau copiii acolo, i-a speriat.”, a spus un alt martor.

„Am auzit explozia si m-am speriat, ca nu stiam ce se intampla. Dupa cate am inteles a fost un transformator care a explodat si era si o masina langa. A fost o spaima extraordinara”, a declarat o alta persoana.

O ancheta uriasa este in desfasurare

 In momentul de fata, o ancheta este in desfasurare pentru a se afla cauza exacta a incendiului. Sunt controverse in special in ceea ce priveste transformatorul. Pe de o parte, cei care administreaza infrastructura spun ca incendiul s-a produs la instalatia electrica a spitalului. Pe de alta, spitalul spune ca transformatorul apartine companiei care administreaza infrastructura. Lucrurile sunt cu atat mai incerte cu cat transformatorul era nou si se afla inca in garantie.

Dupa incendiu, E-Distributie Muntenia a transmis ca explozia a avut loc in instalatia electrica a institutiei medicale si nu in instalatia Enel. 

„Incidentul aparut la Centrul de Recuperare pentru Copii Dr. Nicolae Robanescu a avut loc in instalatia electrica a institutiei medicale, nu in instalatia E-Distributie Muntenia. In reteaua de distributie a energiei electrice nu a fost inregistrata nicio intrerupere anterior incidentului. Echipele noastre au participat pentru a separa si pune in siguranta instalatia electrica din punctul de delimitare”, a transmis furnizorul de energie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea