Social

#incendiu nicolae robanescu # alexandru rafila #declaratii

Alexandru Rafila, declaratii dupa incendiul de la Spitalul “Nicolae Robanescu”

Un incendiu a izbucnit marti noapte al Spitalul „Nicolae Robanescu”, din cauza exploziei unui transformator. Copiii si apartinatorii acestora au fost evacuati in siguranta si transportati la spitalul Marie Curie.

 

La fata locului s-a deplasat si Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.  

”Toti copiii au fost evacuati in siguranta, colegii de la Marie Curie au organizat preluarea acestor copii, au suplimentat personalul la unitatea de Primiri Urgente astfel incat sa poata sa faca triajul si repartitia copiilor in sectii. Nu este niciun fel de problema, domnul manager de la Marie Curie este pe drum, dar a tinut legatura cu colegii lui si in momentul de fata situatia este sub control din punct de vedere medical. Cred ca acest lucru este cel mai important. Este totusi ciudata explozia unui transformator care am inteles ca nu era unul vechi, era un transformator relativ nou”, a explicat Alexandru Rafila. 

Ministrul Sanatatii a cerut sa fie deschisa o ancheta pentru a afla cu exactitate ce a dus la izbucnirea incendiului. 

Ulterior, Rafila a venit cu mai multe explicatii privind inccendiul, dar si starea pacientilor.

"Eu nu pot sa va dau informatii legate de penele de curent. Managerul de la Centrul Nicolae Robanescu a sesizat de doua ori legat de penele de curent.

Exista un distribuitor, companii care opereaza aceste echipamente, nu personalul spitalului le opereaza. 

Pacientii sunt in stare buna. Astepta sa se mute. Se lucreaza in momentul de fata sa-i mutam in conditii de siguranta.

Misiunea de salvare a durat foarte putin. A fost de ordinul minutelor. Cel mult o ora a durat repartizarea pe saloane.

Copiii sunt in stare buna, sunt linistiti, sunt cu parintii. Locatia va fi racordata la energie, se va curata rapid si ei vor reveni rapid. Discutam de copii cu dizabilitati care au nevoie de proceduri medicale de recuperare.

Discutati cu spitalul, ei au semnat acest contract, produsul era in garantie si administrat de furnizor. Nu Ministerul Sanatatii s-a ocupat de achizitia acestui echipament", a declarat Alexandru Rafila.

Cat despre transformator, Rafila a declarat ca era in perioada de garantie si functiona.

"Sunt convins ca avea toate avizele luate ca altfel nu se putea monta acest transformator" a mai mentionat Alexandru Rafila.

Ministrul a mai declarat ca in momentul de fata, jumatate din spital are curent de la generatorul propriu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea