Social

#racorire casa #vara

5 sfaturi eficiente pentru a racori casa in timpul verii

Vara este cu adevarat cel mai bun anotimp al anului! Plajele, racoritoarele, bronzul, gratarul si scufundarile in piscina sunt cateva dintre multele lucruri care ne fac sa asteptam cu nerabdare vara.

Insa cand temperaturile ating maxime toride, gasirea unor metode eficiente pentru a mentine racoarea in casa devine o prioritate. Astfel in acest articol va vom oferi 5 moduri prin care va puteti mentine casa racoroasa.

1. Utilizati perdele si jaluzele pentru a bloca soarele

Lumina directa a soarelui care patrunde prin ferestre poate creste semnificativ temperatura in interiorul casei. Folosirea perdelelor, draperiilor sau a jaluzelelor pentru a bloca soarele in timpul orelor de varf poate contribui la o casa racoroasa.

Sfatul nostru este ca atunci cand va hotarati sa puneti jaluzele si/sau perdele sa va orientati catre materiale care au un grad ridicat de reflectare a lumini. Practic ar fi util sa alegeti si culori deschise deoarece aceasta combinatie va reflecta caldura in loc sa o absoarba.

2. Aerisirea si ventilarea casei in momentele potrivite ale zilei

Desi poate parea tentant sa deschideti geamurile sau usile pe timp de zi cand afara este cald acest lucru nu va face decat sa creasca temperatura din locuinta. Asadar sfatul nostru este sa aerisiti casa dimineata sau seara cand temperaturile sunt mai scazute, prin acest mod veti si racorii casa.

3. Alegerea inteligenta a aparatului de aer conditionat

In zilele caniculare de vara de multe ori un aparat de aer conditionat poate fi tot ce avem nevoie pentru a ne bucura de confort termic in propriul camin. Dar pentru a nu arunca cu banii pe fereastra si pentru a maximiza eficienta si minimiza costurile energetice, este esential sa alegeti unul dintre cele mai bune aparate de aer conditionat disponibile pe piata.

Acestea sunt capabile sa ofere un echilibru optim intre performanta, consum energetic si sustenabilitate. Sfatul nostru este sa cautati modele cu tehnologia inverter care ajusteaza puterea de racire in functie de necesitati, si asigurati-va ca unitatea este dimensionata corect pentru spatiul necesar. O alegere bine informata va poate imbunatati semnificativ confortul pe timpul verii, fara a va strica bugetul.

4. Izolarea este cheia

Izolatia este de cele mai multe ori asociata cu mentinerea caldurii in casa in timpul sezonului racoros, insa in mod similar aceasta joaca un rol crucial in mentinerea unei temperaturi optime in casa pe timpul verii. Asadar daca locuiti la bloc asigurati ca aveti o izolatie exterioara realizata bine si ca tamplaria de la geamuri si usi etanseaza in mod corect.

Daca locuiti la casa pe langa pereti si tamplarie in plus trebuie sa aveti o izolatie corecta a podului, loc care daca nu este izolat poate crea temperaturi destul de ridicate in casa. Izolatia pe langa faptul ca nu permite caldurii sa intre in casa poate reduce costurile pentru racire si incalzire in mod semnificativ.

5. Investiti intr-un dezumidificator

Desi poate parea ca simpla prezenta a caldurii creeaza un disconfort termic ridicat trebuie sa stiti ca aerul cald si umed poate fi mult, mult mai neplacut. Nivelul de umiditatea ideal dintr-o incapere trebuie sa fie cuprins intre 40%-50% tot ce este in afara acestor valori poate crea disconfort indiferent de anotimp.

In aceasta situatie sfatul nostru este sa investiti si cumparati cel mai bun dezumidificator care este cum mult sub costul unui aparat de aer conditionat decent. Dezumidificatoarele elimina excesul de umiditatea prezent in aerul din casa dumneavoastra si il fac sa fie mai usor de respirat.

Majoritatea dezumidificatoarelor vor veni cu senzori care opresc dispozitivul atunci cand este atins nivelul ideal de umiditate. Dar mai multe informatii despre aceste dispozitive, dar si despre aparatele de aer conditionat puteti gasi in ghidurile de cumparaturi prezente pe Gotof.ro

Concluzie

Implementand aceste strategii, nu doar ca veti contribui la crearea unui mediu mai placut in casa pe timpul verii, dar veti reduce si costurile energetice pentru racire. Adaptarea si combinarea acestor metode in functie de specificul locuintei si al vremii va va ajuta sa va bucurati de o vara mai racoroasa si mai confortabila.

FOTO: canva.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea