Social

#schimbari casa #sezon rece #casa

5 schimbari in casa pe care e mai bine sa le faci in sezonul cald si de ce

Gospodarul isi face vara sanie si iarna car, asa ca trebuie sa te gandesti la cateva schimbari in casa, pe care sa le faci in sezonul cald, ca sa treci mai usor prin incercarile anotimpului rece. Pentru ca vremea tine cu tine, programeaza in sezonul estival lucrari de amenajare. Iata cateva sugestii, sa te apuci de treaba.

Monteaza un sistem de climatizare

Alege un sistem de climatizare performant, de tip HVAC (Heating, Ventilation, Air Conditioning) care cuprinde echipamente de incalzire, sistem de racire si sistem de ventilatie. Astfel elimini aerul umed din locuinta si-l inlocuiesti cu aer proaspat, la temperatura setata. Beneficiezi de aerisire controlata si te bucuri de toate avantajele unui sistem de  ventilatie cu recuperare de caldura.

Repara acoperisul

Anotimpul cald este perioada ideala pentru reparatii la acoperis, fie ca este vorba despre tigla metalica, tigla ceramica sau tabla zincata. Verifica lucrarile de termoizolatie, stresinile si burlanele. Inspecteaza sarpantele si celelalte elemente din structura de rezistenta a acoperisului, ca sa remediezi eventualele probleme aparute peste iarna.

Renoveaza balconul sau terasa

Bucura-te mai mult de vara, cu o bere rece pe balconul amenajat confortabil sau pe terasa plina de flori. Dar mai intai amenajeaza spatiul de relaxare asa cum iti place: instaleaza mobilier de gradina, decoreaza cu jardiniere si ghivece colorate, monteaza si-un hamac, sa te odihnesti in aer liber.

Efectueaza reparatii la ferestre si usi

Profita de vremea insorita si repara tamplaria termopan de la geamuri si ferestre, verifica elementele de feronerie si instaleaza echipamente noi, pentru un plus de siguranta si o aerisire superioara a incaperilor. Asigura-te ca usile de mari dimensiuni pe care le ai la terasa si la balcon sunt etanse, ca sa eviti pierderile de caldura in iarna ce vine.

Monteaza o centrala termica performanta

Sezonul cald este perioada optima pentru instalarea unei centrale termice sau schimbarea celei vechi. Alege modele de centrale cu eficienta energetica superioara, cu putere mare de incalzire si o gama larga de functii suplimentare, precum control la distanta. Colaboreaza cu specialisti in domeniu si opteaza pentru o centrala termica adecvata locuintei tale, in functie de suprafata, numar de camere, utilizatori preconizati. Intereseaza-te de optiunile pe care le ai pentru a achizitiona o centrala termica in rate fara dobanda*, prin cardul de cumparaturi CardAvantaj. Astfel vei reusi sa imbunatatesti dotarile din casa si in acelasi timp sa folosesti in mod inteligent bugetul familiei.

 Planifica din timp schimbarile pe care vrei sa le faci in casa si in gradina pe durata verii, ca sa cumperi materialele si echipamentele necesare la cel mai bun raport calitate-pret.

*Dobanda zero se aplica daca se achita lunar suma totala de plata, astfel cum este evidentiata in extrasul de cont emis de catre Banca. Pentru o limita de credit de 5.367 lei, dobanda fixa este de 28%/an, rata lunara de plata este de 512,57 lei, iar dobanda anuala efectiva (DAE) este de 38,94%, fiind calculata pentru suma mentionata mai sus retrasa in intregime in prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (Romania) S.A. si rambursata in 12 rate lunare egale. Valoarea totala platibila este de 6.307,27 lei incluzand dobanda, comisionul anual de administrare cont curent de card in valoare de 49 lei si costul de utilizare a mijlocului de plata in valoare de 107,69 lei.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea