Social

#examen auto #suv #permis de conducere

Schimbari majore pentru soferi. Cei care au SUV, nevoiti sa dea un nou examen auto. Categoria de permis B, nu va mai fi valabila pentru aceste masini

Milioane de soferi vor fi nevoiti sa obtina un nou tip de permis auto pentru a se putea urca la volanul autoturismelor de tip SUV pe care le detin.

 

Propunerea a fost facuta de europarlamentarul francez Karima Delli. Acesta a declarat ca isi doreste sa se introduca un nou permis de conducere, pentru SUV-uri deoarece aceste autoturisme reprezinta un pericol ridicat pentru pietoni si biciclisti.

Vehiculele ”nu numai ca ocupa mai mult spatiu si sunt mai putin eficiente din punct de vedere energetic, dar in ceea ce priveste siguranta rutiera, ele sunt mai susceptibile de a fi supuse unor coliziuni decat autoturismele usoare, cu consecinte mult mai grave”, a scris eurodeputatul Verzilor, care conduce lucrarile Parlamentului pentru o reforma a normelor Uniunii Europene privind permisele de conducere. 

Mai mult decat atat, “permisul categoria B necesar in prezent pentru a conduce autoturismele si camionetele nu este complet adecvat pentru cele mai grele autoturisme”, a mai argumentat eurodeputatul. 

Noul tip de permis de conducere categoria B+ ar urma sa se aplice masinilor si camionetelor care cantaresc peste 1,8 tone. Acest tip de carnet de conducere ar putea fi obtinut doar dupa varsta de 21 de ani si dupa o perioada de proba de doi ani cu un permis de tip B, normal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea