Social

# scumpiri august #preturi #crestere preturi #scumpiri

1 august vine cu noi scumpiri! Ce se va intampla cu preturile este socant

Romanii primesc o noua lovitura dura de la 1 august. Preturile cresc, din nou, incepand cu 1 august. Va mai urma apoi un nou val de scumpiri in toamna

Astfel, de la 1 august pretul tigarilor, al bauturilor alcoolice, dar si al bauturilor cu zahar sau cu indulcitor va creste considerabil. Pretul acestor prodse va creste cu aproximativ 20% din cauza majorarii accizelor si a cresterii inflatiei. De asemenea, TVA-ul pentru aceste produse va creste cu 19%.

Mai mult, o masa in oras va fi mult mai costisitoare si putini vor fi cei care isi vor mai permite acest lucru. Acest lucru se intampla deoarece guvernantii au decis modificarea Codului Fiscal prin care TVA-ul va creste de la 5 la 9% in cazul serviciilor oferite de restaurante.

Astfel, daca acum un pahar de bere costa 15 lei, Din august aesta va vosta 18 lei, iar din ianuarie 2023 vei scoate din buzunar, pentru acelasi pahar de bere, 19 lei.

Un nou val de scumpiri, in toamna

Situatia va deveni tot mai dificila pentru romani. Scumpirile se tin lant in urmatoarea perioada. In toamna sunt anuntate noi scumpiri. 

Acestea vor cuprinde alimentele si serviciile. Fermierii anunta ca si produsele de baza se vor scumpi incepand din toamna. Mai mult, managerii estimeaza ca materialele de constructie vor costa mai mult, ducand la o crestere a preturilor si in sectorul imobiliar. 

Ce majorari se anunta

Potrivit Institutului National de Statistica (INS) preturile se vor majora considerabil. Cu cat vei plati mai mult pentru urmatoarele produse:

  • produse nealimentare si alimente - 51%
  • produse industriale - 36%
  • servicii - 25%
  • materiale de constructii - 52%

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea