Showbiz

Oscarurile 2009 vor avea loc pe 22 februarie

Cea de-a 81 editie a galei premiilor Oscar va avea loc in 2009, pe 22 februarie, tot la Teatrul Kodak din centrul Hollywood-ului.

Buletinele de vot pentru desemnarea nominlizarilor vor fi trimise de cei aproapre 6000 de membri ai Academiei Americane de Film, pe , iar scrutinul se va incheia pe 12 ianuarie, urmand ca zece zile mai tarziu, pe 22 ianuarie, sa fie anuntate toate nominalizarile la cele 24 de categorii de premii.

Mini-ceremonia de anuntare a nominalizarilor are loc de obicei intr-o zi de marti, insa in 2009, va avea loc doua zile mai tarziu, pentru nu conincide cu instalarea in functie a noului presedinte american , eveniment ce va avea loc pe 20 ianuarie. Votarea castigatorilor la fiecare categorie de premii va avea loc din 28 ianuarie pana in 17 februarie . Marea gala va fi transmisa, ca in fiecare an, de postul american de televiziune ABC, pe 22 februarie.

Marele castigator al editiei din 2008 a fost filmul fratilor Coen, No Country for Old Men, care a triumfat la patru categorii: cel mai bun film, cea mai buna regie, cel mai bun scenariu adaptat si cel mai bun rol secundar masculin, Javier Bardem.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea