Sarcina

# vaccin in timpul sarcinii #vaccin antigripal #sarcina #vaccin

Vaccin antigripal in timpul sarcinii? Ce trebuie sa stii

 

Gripa poate fi usor confundata cu o banala raceala! Dar gripa este mult mai grava decat un nas care curge si o durere in gat! In cazuri extreme, ea poate duce si la spitalizare. In timpul sarcinii, femeile sufera multe schimbari la nivelul sistemului imunitar, al inimii si al plamanilor si pot fi mai predispuse la complicatii cauzate de gripa.

Ce este vaccinarea antigripala?

Vaccinarea impotriva gripei ajuta la protejarea impotriva a pana la 4 tulpini ale virusului gripal - gripa porcina (H1N1) si alte 3 tulpini. Acesta poate preveni complicatiile grave cauzate de infectia gripala. 

De ce ar trebui sa te vaccinezi impotriva gripei in timpul sarcinii?

Daca o femeie insarcinata contracteaza gripa, pot aparea complicatii grave care pot duce chiar la necesitatea spitalizarii. In acest proces, sanatatea mamei si a copilului nenascut este compromisa. Vaccinarea antigripala actioneaza prin declansarea sistemului imunitar, creand astfel anticorpi care lupta impotriva virusului gripal atunci cand acesta patrunde in organism. Vaccinarea antigripala poate ajuta femeile insarcinate in urmatoarele moduri:

Vaccinarea antigripala a femeilor insarcinate poate scadea riscul de nastere a unui copil mort.

Anticorpii materni dezvoltati dupa ce mama isi face vaccinul antigripal ar putea fi transferati la copilul din uter.

Este vaccinarea antigripala sigura pentru femeile insarcinate si bebelusii lor?

Vaccinarea antigripala este bine tolerata la femeile insarcinate si la bebelusii acestora, conform Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC). 

Cand se poate face vaccinarea antigripala in timpul sarcinii?

Expertii in sanatate sugereaza ca vaccinarea antigripala poate fi administrata in orice trimestru de sarcina. Pentru a afla mai multe, consulta ginecologul tau.

Exista efecte secundare ale vaccinarii antigripale in timpul sarcinii?

Ca orice alt vaccin sau medicament, vaccinul antigripal poate avea posibile efecte secundare usoare si temporare, care dispar de la sine.

Sensibilitatea sau roseata la locul de injectare este cel mai frecvent efect secundar al acestui vaccin. Alte efecte secundare ale vaccinarii antigripale la femeile insarcinate sunt durerile de cap, durerile musculare, febra si oboseala, care sunt observate frecvent si in cazul altor vaccinari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului