Sarcina

#creare embrioni umani #embrioni umani # premiera in medicina #embrioni

Premiera in medicina. Au fost creati embrioni umani fara ovul si sperma. Cum este posibil

Oamenii de stiinta au socat lumea intreaga. Au creat in laborator embrioni umani sintetici, fara sa folosesca ovul de la femeie si spermatozoizi de la barbat.

 

Aceasta revolutionara realizate ar putea ajuta in cazul avorturilor spontane si a problemelor genetice. Insa, in acelasi timp, la fel de bine, da ocazia unor abuzuri fara precedent. Aceasta este temerea celor care privesc cu ochi critic acest progres medical.

Embrionii sintetici nu sunt legali n cele mai multe tari de pe pamant. Acest lucru da nastere unor probleme etice si legale, cum nu au mai existat pana acum. 

Cum au fost creati embrionii uman sintetici? 

Acestia sunt facuti din celule stem embrionice, adica niste celule umane speciale, care au capacitatea de-a se dezvolta in diverse tipuri de celule, precum muschii sau creierul.

„Spre deosebire de embrionii umani proveniti din fertilizarile in vitro, unde exista deja un cadru legal pentru asa ceva, nu exista reglementari clare in privinta acestor embrioni proveniti din celule stem”, a declarat profesorul Briscoe.

Momentan nu se stie clar cum vor continua acesti embrioni sa se dezvolte, dupa ce se va incheia prima faza a dezvoltarii. Echipa de cercetare de la Cambridge-California spune ca intregul proces are un mare potential. 

„Ne pot oferi informatii cruciale despre dezvoltarea umana incipienta. Iar aceasta este faza pe care ne-a fost extrem de greu s-o studiem si faza in care se pierd cele mai multe sarcini”, a continuat sa spuna profesorul Briscoe.

„Aceasta cercetare ne poate face sa intelegem mai bine cum se formeaza tesuturile si organele. La fel de bine, ne poate face sa inregistram progrese in medicina reproductiva si in rezolvarea problemelor de dezvoltare a unei sarcini”, a spus si doctorul Ildem Akerman, profesor la Universitatea din Birmingham.

Mai este mult de munca oricum pana cand se vor stabiliza asemanarile si deosebirile dintre un embrion sintetic si unul provenit dintr-un ovul si un spermatozoid.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare