Sarcina

#planificare sarcina #sarcina #ovulatie

Semne care-ti arata ca esti la ovulatie. Tu stii sa le recunosti?

 Semnele de ovulatie pot include cresterea temperaturii bazale a corpului, crampe usoare si multe altele. Vezi mai jos la ce sa te astepti si cum sa folosesti aceste informatii pentru a-ti creste sansele de a ramane insarcinata. 

Recunoasterea semnelor de ovulatie, adica eliberarea unui ovul matur de catre unul dintre ovare, care are loc in fiecare luna este esentiala atunci cand incerci sa ramai insarcinata. Acest lucru se datoreaza faptului ca puteti concepe doar in jurul momentului ovulatiei, aceasta fiind o mica fereastra in fiecare luna (intre 12 si 24 de ore) in care un ovul este viabil.

Semne de ovulatie

Iata care sunt cele mai frecvente simptome de ovulatie pe care trebuie sa le urmaresti. Unele femei pot experimenta toate aceste semne de ovulatie, in timp ce altele pot experimenta putine, daca nu chiar nici unul.

1. Modificari ale temperaturii corpului

In timpul ovulatiei, temperatura bazala a corpului creste usor. Esti cea mai fertila in cele doua zile inainte ca temperatura sa creasca. Trasarea graficului cu ajutorul unui termometru special timp de cateva luni te poate ajuta sa identifici mai bine zilele cele mai fertile.

2. Modificari ale mucusului cervical

Mucusul cervical devine mai clar si mai subtire, cu o consistenta alunecoasa, asemanatoare cu cea a albusului de ou. S-ar putea sa observi schimbarea de consistenta pe lenjerie.

3. Durerea de ovulatie

Este posibil sa simti o usoara senzatie de durere sau crampe usoare in partea inferioara a abdomenului (aceasta se numeste mittelschmerz).

4. O crestere a libidoului

Dorinta ta sexuala poate creste cu doua-trei zile inainte de ovulatie. "Se crede ca acest lucru se datoreaza faptului ca ovarele produc o cantitate crescuta de testosteron, cel mai notabil 'hormon masculin'", explica medicul.

5. Modificari ale vulvei

Labiile, sau partea exterioara a organelor genitale, se pot umfla.

6. Sensibilitatea sanilor

Fluctuatia hormonilor aduce la unele femei sani sensibili si sfarcuri dureroase.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele