Sarcina

# nas botez #trusou botez #nas

Ce trebuie sa cumperi pentru botez daca esti nas? Ce contine trusoul de botez?

 

Botezul este un eveniment important in viata unui copil si a parintilor sai. In calitate de nasi si parinti spirituali aveti un rol important in acest eveniment si este important sa stiti ce trebuie sa cumparati pentru a face botezul memorabil. In acest articol, vom discuta despre ce trebuie sa cumparati pentru botezul copilului si ce contine trusoul de botez.

Ce contine trusoul de botez?

Trusoul de botez este un element esential pentru orice nou-nascut ce contine un set de hainute si accesorii care va fi folosit in ziua botezului. Un trusou trebuie sa fie elegant si sa contina tot ceea ce este necesar pentru botez, dar si practic si usor de utilizat de catre parinti. In general, un trusou de botez ar trebui sa includa urmatoarele:

  • panza de mir
  • sticluta de mir
  • sapun
  • fasa
  • prosop pentru bebelus
  • prosop pentru preot
  • lumanare
  • hainute de botez
  • o cutie pentru pastrarea trusoului: dupa ceremonie, parintii vor pastra trusoul ca o amintire; asigura-te ca ai o cutie pentru a pastra trusoul in conditii bune.

Hainutele de botez

Acestea fac parte din trusoul de botez si se pot realiza dupa preferinte cu broderii speciale, insemne traditionale sau se pot pastra simple.

  • o rochita sau un costum pentru botez: aceasta este piesa centrala a trusoului de botez. Alege o rochita sau un costum elegant, dar confortabil pentru copil.
  • un body sau o camasa alba: acesta este un element esential pentru botez. Alege un body sau o camasa alba care sa se potriveasca cu rochita sau costumul.
  • o pereche de sosete sau ciorapi: asigura-te ca alegi o pereche de sosete sau ciorapi care se potriveste cu rochita sau costumul.
  • o paturica: este important sa ai o paturica calda si confortabila pentru copil in timpul ceremoniei de botez, aceasta trebuie sa fie alba si dintr-un material moale. In cazul unei mantii, aceasta poate avea si decoratiuni si broderii.
  • o pereche de manusi: acestea sunt elemente practice care vor proteja mainile copilului in timpul ceremoniei.
  • o caciulita

Personalizarea trusoului de botez

Un element deosebit al trusoului poate fi mesajul scris pe acesta. In general, trusoul poate fi personalizat cu mesajul preferat al parintilor sau al nasilor, insa exista si cateva mesaje traditionale care se potrivesc perfect pentru o astfel de ocazie.

Un mesaj comun si potrivit pentru trusoul de botez este "Bine ai venit in lume, micutul meu". Aceasta fraza scurta, dar dulce, exprima sentimentul de bucurie si fericire a parintilor si a nasilor fata de nou-nascutul lor. De asemenea, pe trusoul de botez se poate scrie si numele copilului, care va face ca aceasta piesa sa devina si mai speciala.

Pe langa mesajele traditionale, parintii si nasii pot alege sa personalizeze trusoul cu un mesaj care sa aiba o semnificatie speciala pentru ei. De exemplu, pe trusoul de botez se poate scrie data nasterii copilului sau un citat preferat dintr-o carte sau o poezie. Aceste detalii pot face trusoul de botez si mai special si mai personal pentru toti cei implicati in ceremonie.

Pe ce articole se poate face personalizarea trusoului?

Personalizarea trusoului poate fi realizata pe mai multe articole, printre care se numara panza de mir, prosopul bebelusului, fasa de botez si chiar si cufarul de botez. In functie de preferinte si buget, se poate alege unul sau mai multe articole pentru a fi personalizate cu mesajul dorit.

Cu toate ca alegerea acestor articole poate fi dificila, o solutie convenabila este  prin intermediul tehnologiei. In prezent, poti gasi toate cele necesare pentru un trusou personalizat si de calitate, online.

Annebebe.ro are o gama larga de trusouri de botez care includ toate obiectele necesare pentru ceremonie. In plus, site-ul ofera si hainute pentru viata de zi cu zi, jucarii, dar si mobila si accesorii pentru bebelusi.

Originalitatea nasilor

Pe langa trusoul de botez, poti alege sa cumperi si cateva hainute pentru nou-nascut. In general, este bine sa alegi hainute confortabile si usor de purtat.

 In functie de religia si traditiile familiei, se poate opta pentru hainute sau accesorii specifice acelei religii sau culturi. De exemplu, in cazul unei ceremonii de botez ortodox, se poate alege o cruce de argint sau aur, care sa fie purtata de copil.

FOTO: annebebe.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului