Sarcina

#femeie insarcinata #sarcina #gravida

Moduri simple in care iti poti usura viata in timpul sarcinii

 

Perioada sarcinii este o perioada frumoasa, dar si plina de provocari. Exista schimbari fizice si emotionale care apar pe parcursul intregii sarcini. Ce pot face femeile pentru a-si face viata mai usoara? Iata cateva trucuri care iti vor fi de ajutor. 

In primul rand este necesara o nutritie sanatoasa. In timpul sarcinii, asigura-te ca ai o dieta echilibrata, bogata in legume, fructe, proteine slabe si cereale integrale.

Exercitiile fizice moderate sunt importante. Este vorba despre exercitii usoare precum mersul pe jos, inotul sau yoga prenatala. Si odihna este foarte importanta. Corpul tau depune eforturi semnificative pentru a sustine dezvoltarea copilului, asa ca acorda atentie semnalelor pe care ti le trimite. 

Informarea si pregatirea - deoarece sarcina vine cu multe schimbari, categoric apar si multe intrebari. Discuta cu medicul tau despre orice nelamuriri sau ingrijorari legate de sarcina si nastere. 

Este nevoie de sprijin social si emotional. Daca simti nevoia, nu ezita sa ceri sprijinul si ajutorul celor din jur.  Cu nutritie adecvata, exercitii fizice moderate, odihna corespunzatoare, gestionarea greturilor, informare si sprijin social, femeile pot trece mai usor peste aceasta perioada, a celor 40 de saptamani de sarcina. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare