Sarcina

#test de sarcina #sarcina

Care este momentul potrivit pentru a face testul pentru sarcina?

 

Cand planuiesti sa ramai insarcinata, esti nerabdatoare sa faci testul de sarcina. Insa, un test facut prea devreme nu va da rezultatele potrivite. De multe ori, deoarece testul nu este facut la momentul potrivit, rezultatele pot fi fals-pozitive sau fals-negative. Iata, asadar cand este momentul potrivit pentru a face un test de sarcina.

Cand sa faci testul de sarcina

Intarzierea menstruatiei. Cel mai comun moment pentru a face un test de sarcina este atunci cand iti intarzie menstruatia. Majoritatea testelor de sarcina sunt concepute sa detecteze prezenta hormonului hCG (gonadotropina corionica umana), care este produs in timpul sarcinii. Este recomandat sa astepti cel putin o saptamana de la intarzierea menstruatiei pentru a obtine rezultate sigure. Acest lucru se datoreaza faptului ca nivelul de hCG creste in mod semnificativ in primele saptamani ale sarcinii.

Testele timpurii de sarcina. Daca esti nerabdatoare si nu poti astepta, exista teste de sarcina timpurii care pot detecta hCG inainte de intarzierea menstruatiei, dar acestea pot avea o precizie mai scazuta. Astepta cel putin cateva zile de la presupusa conceptie inainte de a folosi un astfel de test.

Simptomele sarcinii. Daca ai simptome de sarcina, cum ar fi sensibilitate a sanilor, greata sau oboseala, poti sa faci un test de sarcina oricand. Cu toate acestea, este posibil ca aceste simptome sa nu fie intotdeauna legate de sarcina si pot aparea din alte motive.

Este important sa retii ca fiecare femeie este diferita, iar momentul potrivit pentru a face un test de sarcina poate varia. Daca ai intrebari sau ingrijorari specifice, este indicat sa consulti un medic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare