De prin lume adunate

Targul de Sfintii Apostoli Petru si Pavel

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, sub patronajul Ministerului Culturii si Cultelor, organizeaza in perioada 27 – 29 iunie  2008 Targul de Sfintii Petru si Pavel .

Targul de Sfintii Petru si Pavel, va reuni la Muzeul Satului , timp de trei zile incepand cu ora 900, nenumarati mesteri si creatori populari, din diferite zone etnografice ale tarii, care vor prezenta publicului diversitatea creatiei populare romanesti. Prin demonstratiile mesterilor (ceramica, covoarele, costumul popular, podoabele, instrumenetele muzicale, icoanele pe lem si sticla), vechile mestesuguri , practicate in lumea satului romanesc,  isi vor dezvalui tainele.

O noutate  a targului din acest an este prezenta la Muzeul Satului, ca invitati de onoare, a 4 mesteri din Republica Algeriana  Democratica si Populara (Ladmia Miloud – artizan metale, Akliouat Smail – artizan impletituri, Meddah Nasreddine – artizan broderie) insotiti de reprezentantul Asociatiei Nationale de Artizanat din Algeria (Oumaziz  Mohamed), care vor face demonstratii de maiestrie artistica si ne vor indemna in Anul European al Dialogului Intercultural sa meditam asupra bunei convietuiri dintre oameni si religii, in cadrul generos al artei si frumosului.

Este momentul potrivit de ne aminti de hora satului, de vechile cantece lautaresti, de vestiti rapsozi precum cei din Taraful – Morunglav, jud. Olt, de acordurile muzicii de fanfara sustinute de Muzica Reprezentativa a Armatei, de cantecul si jocul traditional de pe Valea Somesului prezentate de ansamblul Somesul Napoca, de savoarea gastronomiei traditionale - cozonaci, placinte poale-n brau, turta dulce, miere, acadele precum si de alte surprise spirituale dar si gastronomice pe care, cu siguranta, va invitam sa le descoperiti in cadrul targului de la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”.

Va propunem sa traiti alaturi de noi marea sarbatoare crestina   a Sfintilor Petru si Pavel.

“La multi ani” tuturor celor care poarta numele celor doi Apostoli!

In ziua de 29 iunie, ultima zi de targ, cei ce poarta numele de Petru, Pavel, vor avea acces gratuit, pe baza buletinului de identitate!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea