De prin lume adunate

#teatru #premiera #stagiune #spectacol #piesa

Premiere teatrale ale stagiunii 2010 – 2011

Stagiunea teatrala 2010 – 2011 vine cu spectacole proaspete si inedited. In premiera, Radu Afrim va monta un spectacol pe scena Teatrului National, iar Silviu Purcarete revine la Teatrul de Comedie.

 

 

Lupta pe viata si pe moarte  la Teatrul Nottara

 

Pentru aceasta stagiune, Teatrul Nottara vine cu cateva spectacole noi. True West, Clipe de viata si Metoda sunt spectacolele cu cate teatrul isi astepata spectatorii. True West, in regia lui Alexandru Mazgareanu, va avea premiera in zilele de 29 si 30 septembrie. Din distributia spectacolul fac parte Ion Grosu, Serban Gomoi, George Alexandru si Ruxandra Sireteanu.

Pe 1 octombrie va avea loc si premiera piesei Clipe de viata. In regia lui cristian Dumitru, piesa este o adaptare dupa un text de william Saroyan. In distributie ii vei vedea pe Emil Hossu, Sorin Cocis, Virgil Ogasanu si Anca Bajenaru.

In aceasta toamna incep si repetitiile pentru o nou piesa, Metoda. Piesa este o adaptare dupa textul catalanului Jordi Galceron. Trei barbati si o femeie sunt inchisi intr-o camera si lucrurile incep sa functioneze pe principiul cel mai tare castiga. Astfel, un concurs de ocupare a unui post de manager se transforma intr-o lupta pe viata si pe moarte.

 

Din insemnarile unui necunoscut  la Teatrul Bulandra

 

Teatrul Bulandra aduce in aceasta stagiune cinci piese noi. Prima dintre ele va avea premiera pe 25 septembrie. Piesa "Arta", in regia lui Cristian Juncu, dupa un text de Yasmina Reza, ii are in distributie pe Vlad Zamfirescu, Serban Pavlu si Gheorghe Ifrim. Situatia comica insolita se naste din achizitionarea unui tablou cu dungi albe pe un fond alb, cu o suma indecenta. Disputa iscata intre cei trei prieteni este, de fapt, o analiza atenta a relatiilor interumane, o radiografiere a unei prietenii ajunsa intr-o situatie de criza precum si o modalitate de aplanare a ei.

La Bulandra se afla in repetitii si proiectul "Din insemnarile unui necunoscut", in regia lui Ducu Darie. Spectacolul este o adaptat dupa textul lui Feodor Dostoievski. Spectacolul ii va avea in distributie pe Tamara Buciuceanu-Botez, Mihai Constantin, Virgil Ogasanu, Ion Besoiu si marian Ralea. Premiera spectacolului este programata pentru luna noiembrie. Tot pe scena teatrului Bulandra se repeta si pentru piesa "Top Girls", in regia lui Alexandru Berceanu.

In pregatire se mai afla si piesele "Ivanov" si "Mestesugul vietii". Spectacolul "Ivanov" poarta semnatura lui Andrei Serban. Felix Alexa revine pe scena Teatrului Bulandra cu "Mestesugul vietii". In distributie ii vei vedea pe Razvan Vasilescu, Dana Dogaru si Dan Astilean.

 

Radu Afrim in premiera pe scena TNB

 

Teatrul National din Bucuresti aduce pe scena, in premiera, sapte spectacole. Primul spectacol, cu care Teatrul National a inceput stagiunea, este piesa "S-a sfarsit cum a-nceput", in regia lui Horatiu Malaiele. Piesa este o comedie bufa despre cum se alege praful de o casa.

Intr-o veche Irlanda, un sot si o sotie fac schimb de roluri timp de o zi pentru a hotari cine e mai nefericit: barbatul cu muncile lui agricole sau femeia cu treburile ei casnice. Lizzie pleaca la camp, iar lenesul ei sot, Darry, insotit de Barry cel natang, ajung sa demoleze casa de care trebuiau sa se-ngrijeasca. Dezastrul pe care il produc ni-i evoca pe comicii vestiti Stan si Bran. Din distributie fac parte Mihai Constantin, daniel si Victoria Dicu.

"Livada de visini" este ce-a de-a doua premiera a Teatrului National, care ruleaza de la inceptul stagiunii. In regia lui Felix Alexa, spectacolul ii are in distributie pe Maia Morgenstern, Ioana Anastasia Anton, Irina Movila, Serban Ionescu, Marius Manole,Ileana Olteanu si Mircea Albulescu. "Livada cu Visini" este o piesa despre o epoca aflata la crepuscul, careia o alta ii va lua locul.

"Spitalul special" va avea premiera in zilele de 24 si 25 septembrie. Spitalul Special de Iosif Naghiu, o piesa despre cum s-a furat o revolutie. Visul romanesc din decembrie '89 s-a spulberat, iar visatorii de pe baricade agonizeaza, de peste 20 de ani, pe subredele paturi de spital ale unei tranzitii nesfarsite. Piesa este o radiografie despre cum se recreeaza noua Putere in spatiul simbolic al unui spital, o tragi-comedie a unei lumi bolnave, in care impostorii se erijeaza in victime. Din distributie fac parte Dorin Andone, Mihai Verbitchi, Teodora Mares, Carmen Ionescu, Andrei Duban si Dragos Ionescu.

La Sala Mare a Teatrului National se afal in repetii piesa "Dineul cu prosti", in regia lui Ion Caramitru. Premiera va avea loc la inceputul lunii octombrie.

Regizorul Theodor Cristian Popescu vine pe scena teatrului cu piesa "Jumatate de viata", dupa un text de john Mighton. Actiunea piesei se petrece intr-un azi de batrani. Aici, un barbat si o femeie se reintalnesc dupa ce s-au iubit pasional in tinerete. In rolurile principale ii vei vedea pe Ileana Stana Ionecu si pe Mircea Albulescu.

In premiera pe scena Teatrului National din Bucuresti, Radu Afrim va monta piesa "Avalansa". Dupa un text de Tuncer Cucenoglu, piesa il are in rolul principal pe Marius Manole. La Sala 99, in luna octombrie, va avea loc premiera piesei "Scara pisicii", in regia Irinei Popescu Boieru. Din distributie fac parte Florentina Tilea si Liliana Hodorogea.

 

Spatiu nou de spectacole la Teatrul Odeon

 

In aceasta stagiune, pe scena Teatrului Odeon vor avea premiera trei piese. "Scrooge" este o piesa adaptata dupa "Un colind de Craciun", de Charles Dickens. Piesa "Blifat" este cea de-a doua premiera a Teatrului Odeon. In regia lui alexandru Mihail, piesa ii are in distributie pe Laurentiu Lazar, angela Ioan, Mihai Smarandache, Ioana Anastasia Anton si David Petcu. Luna decembrie vine cu o noua piesa pe scena Teatrului Odeon. "Viata e vis", in regia lui Dragos Galgotiu, este o adaptare dupa textul lui Pedro Calderon de la Barca.

In aceasta stagiune, Teatrul Odeon deschide o noua sala de spectacole, aflata la subsol. Nou spatiu va primi numele de “Sub Odeon”.

 

Spectacole inedite la Teatrul Mic si Foarte Mic

 

Teatrul Mic deschide stagiunea la inceput de octombrie cu spectacolul "Baieti de aur", in regia lui Claudiu Goga. Din distributie fac parte Dan Condurache si Mihai Dinvale. SPectacolul sune povestea plina de umor a doi mari actori de comedie, care se reintalnesc peste ani pentru un ultim show

Teatrul Foarte Mic din Bucuresti aduce in aceasta stagiune un spectacol inedite. "Crazy Stories in the City" este un spectacol non-verbal, inedit pentru sala Teatrului Foarte Mic, semnat de coregraful Arcadie Rusu. Autorul imagineaza o calatorie fabuloasa in care eroii intalnesc obiecte simbolice. Acestea se lupta cu fortele raului, sunt supusi unor probe initiatice, inving si sunt rasplatiti.

Spectatorul este transportat pe taramul basmelor, unde vulpea cea vicleana il pacaleste pe urs, iar imparatul cel puternic are in gradina un mar cu mere de aur. Dindistributie fac parte Oana Albu, Vitalie Bantas, Valentina Popa si Ioana Marchidan. Premiera este programata pentru data de 2 octombrie.

 

Silviu Purcarete revine la Teatrul de Comedie

 

Teatrul de Comedie aduce pe scena un spectacol bestseller, "Cui i-e frica de Virginia Wolf". In regia lui Gelu Colceag, in rolurile principale ii vei vedea pe Emilia Popescu si Stefan Banica Jr. Tot la Comedie este in lucru spectacolul "Capcana timpului", de Gabriela Dumitru. Din distributie fac parte Dragos Huluba, Gloria Gaitan, Daniel Iordan, Sandu Pop si Cosmin Selesi.

O alta premiera a Teatrului de Comedie este spectacolul "Femeia care si-a pierdut jartiera". In regia lui Silviu Purcarete, spectacolul ii are in rolurile principale pe Horatiu Malaele, Dorina Chiriac si George Mihaita. Premiera piesei va avea loc intr-un nou spatiu de spectacole, pus la dispozitie de complexul Romexpo.

 

Horatiu Malaele monteaza la Teatrul Metropolis

 

Teatrul Metropolis aducepe scena patru spectacole noi: Nebuna din Chaillot, Baba care asculta Abba, Nevestele vesele si Toulouse Lautrec. "Nebuna din Chaillot", de Jean Giraudoux, poarta semnatura lui Alice Barb. Din distributie fac parte Ileana Stana Ionescu, Alexandrina Halic si Ana Ularu. "Baba care asculta Abba", in regia lui Teo Herghelegiu, dupa un text de catherine Aigner, le aduce pe scena pe Luminita Gheorghiu si Emilia Dobrin.

Piesa "Nevestele vesele", de Shakespeare, este regizata de Alexandru Tocilescu, iar Baba care asculta ABBA, de Catherine Aigner, este pusa in scena de Theo Herghelegiu. Horatiu Malaele va monta spectacolul Toulouse Lautrec, dupa Mario Moretti.

 

Viata ca un cabaret la Teatrul Masca

 

Teatrul Masca incepe stagiunea cu premiera spectacolului "Gigi Amoroso". Piesa este un un cabaret tragi-comic pus in scena de Mihai Malaimare.

Inspirata de melodia celebrei dive Dalida, povestea vietii napoletanului Gigi Amoroso si a prietenilor sai va prinde viata pe scena transformata intr-un cabaret. In acest spectacol, actorii Teatrului Masca devin artisit de cabaret care danseaza si canta live. Muzica piesei de teatru este compusa de Razvan Diaconu si combina mai multe mijloace de expresivitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea