De prin lume adunate

#carti #roman #boris akunin

Moartea lui Ahile de Boris Akunin

O noua aventura marca Boris Akunin , in care Erast Fandorin isi gaseste in sfarsit un adversar pe masura.

1882. Faimosul agent special Fandorin se intoarce acasa, dupa sase ani petrecuti la Tokio. Dar la Moscova il asteapta o surpriza tragica: vechiul sau prieten, generalul Mihail Sobolev, erou al razboiului din 1877–1878, „Ahile al Rusiei“, a murit subit intr-o camera de hotel. Versiunea oficiala: atac de inima.

Versiunea camarazilor defunctului: asasinat prin otravire . La ordinul cui si de ce? Firul anchetei il conduce pe Fandorin tot mai sus, la cancelaria guvernatorului Moscovei, apoi tot mai jos, in mahalalele sordide unde viata unui om valoareaza doar cateva copeici. Iar vanatorul devine vanat, fiindca pe urmele detectivului se strecoara enigmaticul asasin Ahimas, care nu a dat gres niciodata…

"O incantare. Ce bine ca mai sunt alte sapte romane care asteapta sa fie traduse!"
- Evening Standard

Despre autor

Boris Akunin
este pseudonimul literar al lui Grigori Skartisvili (n. 1956), eminent editor , eseist si traducator rus de origine georgiana. Cartile sale, publicate in patruzeci de tari, s-au vandut in peste douazeci de milioane de exemplare. Din 1998 incoace, Akunin a oferit cititorilor douazeci si cinci de romane, pentru ca, afirma el, "nu-mi place sa muncesc, asadar trebuie sa ma mint repetandu-mi ca a scrie romane politiste nu este munca, ci distractie".

A fost numit "Scriitorul rus al anului" in 2000, a castigat Premiul Antibooker in 2000 si a fost nominalizat la premiile Smirnoff-Booker si Dagger.

Aceasta carte este publicata de editura Humanitas. Daca doriti sa o comandati, dati click aici

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea