De prin lume adunate

#cinema #filme #festival

Festivalul One World Romania la Bucuresti

In perioda 16 - 21 martie, la Bucuresti are loc o noua editie a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului, One World.

Din numarul total de filme prezentate in acest an, 34 sunt proiectate in premiera pentru publicul din Romania. Una din productiile romanesti, "Valea Corlatului", in regia lui Stephane Lucon, are premiera in timpul "One World Romania".

Filmul vorbeste despre un sat aflat intre Brasov si Covasna, care nu exista pe nicio harta, un sat fara nume caruia i se refuza dreptul la identitate. Majoritatea locuitorilor sunt romi, motiv pentru care localitatii i se spune "in tiganie". Romii isi numesc asezarea "dincolo de pod", iar autoritatile se refera la ea vorbind de "satul din Valea Corlatului".

Ca de obicei, in cadrul festivalului vor avea loc si discutii libere cu publicul. Acestea sunt moderate de regizori, producatori sau protagonisti ai filmelor sau specialisti in domeniu si reprezentanti ai unor ONG-uri. De asemenea, pe toata perioada festivalului au loc si evenimente conexe: workshop-uri si o serie de dezbateri, realizate in colaborare cu Active Watch Agentia de Monitorizare a Presei.

Imaginea editiei de anul acesta este una foarte puternica si este construita in jurul motto-ului. Registrul vizual descrie o lume imperfecta si dezgustatoare, dar inchisa totusi ermetic intr-un bol de sticla. Coloana sonora a spotului de promovare a festivalului este reprezentata de un fragment al melodiei "O lume minunata", a lui Mihai Constantinescu.

Anul acesta, Festivalul ONE WORLD Romania aduce la Bucuresti 36 de filme documentare din 25 de tari. Proiectiile vor avea loc la 4 cinematografe din centrul Bucurestiului: Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Corso si Noul Cinematograf al Regizorului Roman. La sfarsitul fiecarei zile, la ncrr vom avea cate o proiectie speciala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea