De prin lume adunate

#sfanta maria #evenimente sfanta maria #ziua marinei

Evenimente de Sfanta Maria in tara

15 august, ziua in care romanii praznuiesc Sfanta Maria Mare, una dintre cele mai importante sarbatori crestine, aduce o serie de evenimente interesante in toata tara: ceremonii militare, expozitii, dar si targuri de produse romanesti.
 

Zilele Marinei


Ca in fiecare an, de 15 august se sarbatoreste si Ziua Marinei Romane. In 2012, manifestarile vor avea loc in municipiile Constanta, Mangalia, Braila, Turcea, precum si in Capitala.

Miercuri, intre orele 9.00 si 13.00 se poate vizita Portul Militar Roman din Braila. Tot in Braila, evenimentele vor continua cu parada navelor militare si civile, sosirea Zeului Neptun si jocuri marinaresti.

La Constanta, manifestarile debuteaza la ora 10.00 cu exercitiul demonstrativ "Fortele Navale Romane 2012" si se vor incheia in in jurul orei 23.00 cu retragerea cu torte pe traseul Comandamentul Flotei – Piata Ovidiu – Primaria Constanta.

In Bucuresti, Ziua Marinei va fi sarbatorita in Parcul Herastrau, de la ora 10.00, manifestarile cuprinzand: ceremonia de ridicare a pavilionului, Te Deum si depunerea unei ancore de flori pe apa lacului Herastrau, sosirea zeului Neptun, jocuri marinaresti.

Pana pe 15 august poate fi vizitat gratuit Muzeul Marinei din Mangalia. De asemenea, la Cercul Militar Constanta poate fi vizitata expozitia de fotografie cu tematica marina, precum si expozitia de carte "Marea si marinarii".

Targul Creatorilor Populari din Romania la Sibiu

In perioada 10 - 15 august, Muzeul etnografic Astra din Dumbrava Sibiului va gazdui o noua editie a Targului Creatorilor Populari din Romania. Targul continua traditia manifestarilor taranesti de odinioara, care erau organizate de Sfanta Marie Mare.

"Evenimentul, aflat la cea de-a 29- a editie, reuneste peste 250 de creatori populari din intreaga tara si discipolii lor. Targul contureaza imaginea intregii tipologii a mestesugurilor traditionale (brodat, tesut, olarit, incondeiat oua, sculptura in lemn si in os, pictura pe icoane, pe lemn sau pe sticla, cojocarit, confectionat masti, papusi, instrumente muzicale, palarii, podoabe, impletit fibre vegetale), fiind reprezentate majoritatea etniilor conlocuitoare si toate zonele etnografice de traditie din Romania", declara organizatorii evenimentului.

Targ de produse romanesti la Costinesti

Cei care se vor afla in perioada 10-15 august la Costinesti, vor avea ocazia sa participe la Targul de produse romanesti. Evenimentul se doreste o intoarcere la traditie, promovarea si sprijinirea producatorilor si produselor romanesti pe litoral.

Timp de sase zile, vizitatorii vor putea sa cumpere direct de la producatori o serie de produse alimentare autohtone, vor putea admira obiecte mestesugaresti fabricate cu indemanare de mesteri populari, icoane ortodoxe sculptate manual, haine din blana de la Orastie, bijuterii handmade etc.
 

Tulcea Fest 2012

Galeriile de Arta din Tulcea gazduiesc pe 15 august expozitia de pictura si grafica Tulcea Fest.

"Va invitam la acest eve­­niment deja traditio­nal, de Sfanta Maria si dedicat Zilelor orasului Tulcea, miercuri, 15 august 2012, ora 17.00, la Galeriile de Arta UAP Tulcea, din strada Isaccei, Bloc M1, parter", a declarat Viorel Poiata, presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Tulcea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea