De prin lume adunate

#evenimente #bal #bucuresti #interbelic #micul paris #cercul militar

Balul Bucurestiului Interbelic

Foxtrot si charleston, rochii franjurate, palarii coborate pe frunte sau muzica anilor '30 sunt doar o parte din ce veti putea incerca la Balul Bucurestiului Interbelic , organizat de Fundatia Calea Victoriei. Balul va avea loc pe 27 mai, incepand cu ora 20.00, la Cercul Militar National , in Salile Bizantina, Norvegiana si Gotica.

Evenimentul nu propune doar o placuta calatorie in timp sau un prilej de socializare, ci mai ales o prezentare a istoriei bogate, a frumusetii arhitecturale si a fermecatoarelor povesti din bucurestiul interbelic. La bal te vei bucura de prezenta unor personalitati culturale marcante care inteleg sa sprijine acest mesaj de promovare a patrimoniului orasului.

Pentru a intra mai usor in atmosfera perioadei interbelice, invitatii sunt rugati sa poarte costumatie care sa aminteasca de elegantele timpuri ale Bucurestiului de altadata.

De asemenea, Ansamblul Artistic al Armatei va intretine atmosfera balului cu muzica specifica perioadei interbelice, iar Cercul Militar National va asigura variate feluri de mancare.

Programul artistic al evenimentului va cuprinde: muzica live din perioada interbelica: foxtrot, charleston, tango si vals, precum si inregistrari ale unor melodii celebre din anii 20-30, mic spectacol cu cantece celebre din vechiul Bucuresti, interpretate de un grup de absolvente ale UNATC Bucuresti, dans, proiectii cu imagini, fotografii vechi si noi, gravuri si tablouri, din Bucuresti care sa atraga atentia asupra frumusetii si patrimoniului arhitectonic valoros si variat al Capitalei.

Biletul pentru participare la bal este de 150 ron/persoana. Deoarece locurile sunt limitate, participantii sunt rugati sa isi trimita inscrierile la adresa: bal@victoriei.ro

Evenimentul este organizat de calea victoriei in colaborare cu Cercul Militar National.

Cercul Militar National este una dintre cladirile emblematice ale orasului, un palat a carui istorie este strins legata de Calea Victoriei, de perioada interbelica si de balurile din acea vreme. Data a fost aleasa avand in vedere existenta in perioada interbelica a lunii orasului Bucuresti (9 mai - 9 iunie), care presupunea o serie de manifestari culturale si festivitati desfasurate in capitala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului