De prin lume adunate

#film #actrita #lansare film #breakdance #Flashdance #tinuta actrita #Jennifer Beals

30 de ani de la lansarea "Flashdance": 4 feluri in care filmul a facut istorie

Filmul-cult "Flashdance" aniverseaza in aceasta saptamana 30 de ani de la lansare. Pelicula emblema a anilor '80 a reusit sa treaca testul timpului si sa faca istorie. Dar care este mostenirea sa, la 3 decenii de la aparitia sa? Iata cateva influente despre care poate nu stiai!


1. Cariera lui Jennifer Beals

Desi rolul din filmul "Flashdance" i-a oferit instant statutul de vedeta, actrita Jennifer Beals nu a reusit sa isi mentina faima la acelasi nivel, in special dupa ce a recunoscut ca pentru scenele fierbinti de dans, care au facut-o faimoasa, a folosit o dublura.

Si totusi, parca pentru a confirma statutul de film-cult al peliculei, Jennifer Beals se bucura si astazi de o baza solida de fani in lumea intreaga, care au ocazia sa o admire in seriale precum "The L Word" sau "The Chicago Code".


2. Tinuta cu un umar gol

Filmul "Flashdance" este responsabil pentru un look care a intrat in istorie: cel cu un umar gol. Iar cea care l-a "patentat", actrita Jennifer Beals, sustine ca l-a inventat din greseala, in timpul liceului, cand puloverul sau preferat devenise prea stramt in jurul gatului, astfel ca s-a vazut nevoita sa ii largeasca partea superioara, decupand-o.

Si cum actrita si-a purtat puloverul preferat la auditiile pentru "Flashdance", iar producatorilor le-a placut look-ul usor neingrijit, dar foarte sexy, tinuta a devenit parte integranta a filmului.


3. Breakdance-ul

Este adevarat ca nu filmul "Flashdance" a inventat breakdance-ul, dar este la fel de adevarat faptul ca pelicula se numara printre primele care au promovat acest stil de dans. Si cum breakdance-ul a prins imediat in randul tinerilor, nu a trecut mult pana cand au aparut primele filme in care "personaj central" era intocmai acest dans al strazii - "Beat Street", "Breakin'" etc.

Iar in 1985, Don Ameche reusea performanta de a castiga un premiu Oscar pentru breakdance-ul sau din filmul "Cocoon", transformand dansul intr-unul indragit pana in zilele noastre.


4. Videoclipul piesei "I'm Glad" a lui Jennifer Lopez

In 2003, cantareata Jennifer Lopez lansa videoclipul piesei "I'm Glad", un tribut adus filmului-cult "Flashdance". Clipul a fost intr-atat de reusit si de apreciat, incat a generat doua procese: unul din partea Paramount, compania care detine drepturile de difuzare ale "Flashdance", si inca unul din partea lui Maureen Marder, femeia care a inspirat povestea din film.



Sursa foto: obsessionsofkikistar.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea