Terapii alternative

#terapii naturiste #terapii alternative #stres #anxietate

Spune adio starilor de anxietate. Iata cum!

Esti agitat, te temi ca ti s-ar putea intampla ceva rau, simti frecvent ca inima ti-o ia la goana si nu poti sa te concentrezi? Aceste manifestari ale anxietatii pot fi combatute cu ajutorul leacurilor din natura. Iata care sunt cele mai eficiente remedii, care te ajuta sa iti regasesti rapid echilibrul si linistea.

Uleiul esential de lavanda

Cand esti nervos si stresat, iti poate fi de ajuns si lavanda, planta cu puternice proprietati calmante asupra sistemului nervos. O solutie rapida este uleiul esential de lavanda.

Un experiment efectuat de savantii greci a demonstrat eficienta acestuia: pacientii care se aflau in sali de asteptare in cabinetele stomatologice, in care mirosea a lavanda, au fost mai putin tematori, spre deosebire de cei care nu au avut parte de un asemenea tratament. Nu trebuie decat sa pui doua-trei picaturi intr-un bol cu apa calduta si sa inspiri adanc.

Ceaiul de musetel

Te muti de pe un picior pe altul si nu iti poti aduna gandurile? Opreste-te din orice activitate, respira adanc si fa-ti o cana cu ceai de musetel. Este o planta cu puternice proprietati calmante. Pune o cana cu apa fierbinte peste o lingura de flori de musetel uscate, lasa infuzia sa se raceasca putin, dupa care savureaz-o in liniste. Indulceste cu putina miere, daca doresti.

Tinctura de roinita

Starilor de anxietate le vine de hac si tinctura de roinita. Planta, careia i se mai spune si melisa, este folosita inca din Antichitate pentru tratarea anxietatii si insomniilor. Dizolvi 10-12 picaturi de tinctura in jumatate de pahar cu apa si bei de trei ori pe zi, timp de patru saptamani. Tratamentul nu este recomandat gravidelor sau femeilor care alapteaza.

Infuzia de sunatoare

O planta medicinala renumita, sunatoarea, este de ajutor si celor care se confrunta cu stari de nervozitate. Este indicat sa bei doua-trei cani de infuzie pe zi, timp de cateva saptamani. Infuzia o obtii din doua linguri de planta maruntita, la o cana cu apa fierbinte.

Ce mai poti face:

Nu ezita sa te apuci de sport, pentru ca te ajuta sa te eliberezi de griji si de gandurile negative, potrivit lui Jasper A. J. Smits, profesor de psihologie la Universitatea Texas, din Austin, Statele Unite ale Americii, citat de prevention.com.

Multe persoane devin irascibile cand le scade nivelul de glucoza din organism. Solutia este o bucata de ciocolata neagra, spune psihiatrul american Drew Ramsey, autor al cartii "Dieta Fercirii".

Sursa foto: groundworkcounseling.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare