Terapii alternative

#cistite #dureri mentruale #terapii naturiste #tratamente naturale #terapii alternative #tratamente #bufeuri #infectii vaginale

Tratamente naturale eficiente impotriva cistitelor si durerilor menstruale

Cel putin o data in viata fiecare femeie se confrunta cu dureri menstruale, cistite sau bufeuri. Ei bine, aceste neplaceri, care de multe ori te iau pe nepregatite, pot fi tratate cu leacuri din natura. Iata care sunt remediile pe care le foloseau cu incredere si bunicile noastre.

Ceaiul de urzica, impotriva durerilor menstruale

Crampele menstruale, cunoscute in termeni medicali drept dismenoree, pot fi ameliorate cu ajutorul unui ceai de urzica, planta cu proprietati antiinflamatoare. Pune la fiert 250 ml de apa, iar cand da in clocot, adauga o lingura cu frunze de urzica maruntita. Bea ceaiul caldut, de preferinta neindulcit. De ajutor mai este si ceaiul de valeriana si cel de musetel, plante recunoscute pentru proprietatile lor calmante.

Nalba, recomandata in cazul cistitelor

Cistitele se vindeca mai usor daca apelezi la maceratul obtinut din radacina de nalba. Aceasta planta medicinala are proprietati antibacteriene si antimicotice puternice, datorita continutui de flavonoide si tanini.

Pentru a obtine maceratul, adauga intr-un bol sase linguri de radacina de nalba maruntita si toarna peste acesta trei cani cu apa rece. Lasa la macerat pana a doua zi dimineata. Consuma zilnic cate trei cani pe zi, timp de 2 saptamani.

Coada-soricelului, de ajutor in infectiile vaginale

Infectiile vaginale, care se manifesta prin secretii anormale, cu aspect vascos si miros neplacut, dar si prin dureri in timpul actului sexual si mancarimi in zona intima, pot fi vindecate mai usor daca apelezi la baile de sezut cu coada-soricelului.

Fierbe doi litri de apa, iar cand aceasta da in clocot adauga trei linguri de coada-soricelului si lasa totul sa dea in clocot timp de un minut. Stinge focul si lasa ceaiul la infuzat timp de 10 minute. Adauga apoi infuzia in ligheanul in care faci baia de sezut. Este indicat sa stai aproximativ un sfert de ora deasupra vasului si sa te infasori cu un prosop in jurul taliei. Urmeaza acest tratament de doua ori pe saptamana.

Infuzie de salvie contra bufeurilor

Senzatiile de caldura intensa, insotite de transpiratie si de frisoane apar mai ales la menopauza. Bufeurile sunt una dintre consecintele schimbarilor hormonale care au loc in organismul femeilor. Acestea pot fi ameliorate cu ajutorul infuziei de salvie. Peste doua lingurite de frunze maruntite adauga o cana cu apa fierbinte si lasa la infuzat timp de 10 minute. Concuma zilnic cate trei cani de infuzie, timp de cel putin o luna de zile.

Sursa foto: julietteblogfeminin.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare