Terapii alternative

Masajul thailandez, un tratament placut

Lasand la o parte imaginea erotica adesea atribuita, masajul thailandez este si un mijloc de prevenire a bolilor. In Thailanda este folosit ca mijloc de tratament in spitale si este recunoscut ca metoda terapeutica de catre Ministerul Sanatatii.

 

Citeste in masaj .

Masajul Nuad Bo’Rarn

Vechi de peste 2500 de ani, Nuad Bo’Rarn sau masajul traditional thailandez este un masaj energetic. Dupa exemplul medicinei traditionale chineze, cea thailandeza se bazeaza pe principiul unei energii vitale denumita - prana - care traverseaza corpul. Masajul Nuad Bo’Rarn realizat dupa regulile bine stabilite favorizeaza circulatia energiei in tot organismul, eliminand energiile negative si recuperand energia pozitiva.

Combinarea diferitelor tehnici

Masajul thailandez cuprinde cele mai bune tehnici din tarile vecine precum India, China, Japonia, ceea ce il face astazi sa fie denumit un masaj unic, complet. Astfel, Nuod Bo’Rarn este un amestec special de framantare musculara, de presoterapie, de reflexologie si de yoga.

Acest masaj se bazeaza pe numeroase miscari de presare cu ajutorul palmelor supra unei mari zone a corpului. Din cele 72 de mii de linii energetice care ne strabat corpul, 10 sunt lucrate prin masajul thailandez. De asemenea, datorita intinderilor si mobilizarilor imprumutate din pozitiile de yoga, masajul permite destinderea muschilor si articulatiilor.

In acest fel de „yoga in doi”, maseurul se foloseste nu numai de maini, dar si de picioare, genunchi si coate. Foarte usor, fara exagerari, el ajuta corpul sa stea in diferite pozitii.

Sedinta de masaj thailandez

Masajul traditional thailandez se practica la nivelul solului, intr-o sala speciala. Beneficiarul masajului este imbracat intr-o tunica si un pantalon lung. Timp de o ora, chiar mai mult, maseurul se concentreaza pentru a obtine efectul dorit asupra „pacientului”.

Masajul incepe cu zona picioarelor, care se maseaza cu un ulei special. Prin intermediul tehnicilor de reflexologie maseurul actioneaza asupra zonelor de tensiune. Presiunea exercitata se prelungeste de-a lungul pulpei, dupa care se merge catre genunchi, apoi catre solduri.

Urmeaza bratele si mainile, care sunt masate in diferite zone considerate a fi puncte de energie. De asemenea, se continua cu pieptul, spatele si sezutul, aceste masaj fiind recomandat in special persoanelor sedentare. Sedinta de masaj se termina prin miscari de reflexologie ale capului si implicit ale fetei, indicate pentru eliberarea energiilor negative. Dupa masaj, se recomanda un ceai si un dus cald, pentru eliminarea toxinelor eliberate in urma masajului.

Contraindicatii

Masajul thailandez este contraindicat persoanelor care sufera de hipertensiune sau hipotensiune , de diabet, de probleme cardiace, de afectiunei ale pielii si de cancer. In cazul unei interventii chirurgicale sau a unei fracturi, este recomandat sa asteptati sase luni pana la efectuarea unui masaj.

Apeleaza la serviciile unui profesionist: gaseste maseuri si saloane de masaj pe www.cautmasaj.ro

 

Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare